Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Competitia FAMELAB Romania 2012



Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii a sprijinit pentru al doilea an consecutiv competitia FAMELAB Romania.
 
Aflata in Romania la cea de-a V-a editie, competitia FAMELAB, a fost organizata de British Council, in asociere cu The Times Cheltenham Science Festival din Marea Britanie.
 
FAMELAB este o competitie internationala de comunicare a stiintei care se desfasoara in peste 20 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Asia si Africa de Sud.
 
Competitia se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care doresc sa-si demonstreze si sa-si dezvolte abilitatile de comunicare a stiintei.
 

In urma competitiei nationale organizate in acest an au fost selectat 10 finalisti de catre juriul, format din oameni de stiinta si specialisti in comunicare, care au evaluat filmele inscrise in concurs in functie de trei criterii: continut, claritate si carisma.

Concurentii s-au intalnit in finala nationala FameLab 2012 de la Bucuresti, organizata luni 28 mai, ora 15:00, la sediul in sala Atrium din noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei (Bulevardul Unirii nr. 22), unde au sustinut o prezentare live de 3 minute in fata publicului si a camerelor de filmat.

 

Marele premiu a fost castigat de Alina Colan, studenta a Universitatii Politehnica Bucuresti, cu prezentarea Aliajele cu memoria formei. Premiul consta intr-o calatorie gratuita in Marea Britanie, oferita de catre British Council castigatoarei pentru a reprezenta Romania la competitia internationala Famelab.

Au fost oferite si o serie de premii speciale celor mai buni finalisti astfel:

  • Premiul "Intel" pentru cea mai buna prezentare a dezvoltarilor din domeniul tehnologiei a fost obtinut de Flaviu  Bodea, student al Universitatii de Medicina si Farmacie "'Iuliu Hatieganu"' Cluj-Napoca, cu prezentarea Stetoscopul - o extensie a urechii?.
     
  • Locul al-II-lea a fost castigat de Margarint Vlad-Dumitru, student al Universitatii din Bucuresti, cu prezentarea Universul intre matematica si magie
     
  • Locul al-III-lea a fost castigat de Georgiana Elena Savu, studenta a Universitatii de Medicina si Farmacie "'Carol Davila"'  Bucuresti cu prezentarea Glucoza

Finala internationala a competitiei de comunicare a stiintei FameLab se desfasoara vineri 15 iunie in localitatea Cheltenham, Marea Britanie. Competitia de comunicare a stiintei poate fi urmarita in direct pe Internet la adresele http://www.famelab.org si http://www.britishcouncil.org/new/science/famelab-2011/ incepand cu ora 20:00, ora Romaniei. Pentru prima data in istoria competitiei se acorda si un premiu pe baza votului online al celor care urmaresc finala in direct. Si acesta pe langa cele trei premii acordate primelor trei locuri si premiul publicului.

 

Lista finalistilor precum si informatii suplimentare despre FameLab Romania 2012 pot fi accesate pe pagina web a competitiei: www.britishcouncil.ro/famelab-romania sau pot fi obtinute prin e-mail, la adresa: famelab@britishcouncil.ro
 


Persoana de contact

 
Adriana Tran
 0740 20 20 64
 adriana.tran@uefiscdi.ro
 
 


(articol actualizat in: 14/6/2012)
Trimite pe email