Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel CHIST-ERA (The 3rd international Call for research projects) 2012


Rezultate competitie 2012 (CALL 3)

Rezulatele cercetarii

A fost deschis cel de-al 3-lea apel in cadrul proiectului CHIST-ERA (European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies ERANET) pentru propuneri de proiecte in urmatoarele domenii: „Intelligent User Interfaces”(IUI) si „Context- and Content-Adaptive Communication Networks” (C3N). Romania va sustine participarea cercetatorilor in ambele tematici de cercetare, prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

Apelul este dedicat proiectelor colaborative multidisciplinare cu un inalt grad inovativ, ideilor si solutiilor originale care implica competente interdisciplinare, iar instrumentul comun de finantare creat in acest scop va sustine grupuri internationale de cercetatori capabili sa abordeze cele mai noi si incitante toipici.

Institutiile care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte. Grupurile multidisciplinare de cercetare ce alcatuiesc consortiul proiectului pot sa cuprinda minim 3 parteneri din cel putin 3 tari participante la apel. De asemenea, se va urmari ca partenerii dintr-o singura tara participanta la consortiu sa nu depaseasca 60% din finantarea pe proiectul respectiv.

Modalitate de aplicare: Propunerile se depun doar in format electronic de catre coordonatorul de consortiu, prin sistemul ESS – Electronic Submission System gazduit de site-ul proiectului: http://www.chistera.eu/call-2012-announcement, incepand cu luna decembrie 2012; documentele suport („Proposal form” si „Finacial template”) prezentat mai jos este util doar pentru pregatirea propunerii de proiect.

Propunerile se pot depune pana cel tarziu 22 ianuarie 2013 (17:00 CET).
Informatii complete despre acest apel (tari partenere, beneficiari eligibili, cerinte pentru aplicanti, procedura de evaluare, raportare, reguli de eligibilitate ale tarilor participante la call) sunt disponibile la adresa de web:
http://www.chistera.eu/call-2012-announcement.

Documente suport: Pachet de informatii (.pdf); Formular aplicatie (.doc); Structura bugetului (.xlsx)

Bugetul Romaniei in acest call este de max. 600.000 euro pentru ambele tematici si va fi asigurat din Programul Idei.

*In acest moment, avand in vedere perioada de implementare a PNII, Romania se poate angaja in sustinerea financiara a echipelor de cercetare doar pentru primele 24 de luni de proiect (pana la 31 Decembrie 2015), in cazul proiectelor cu o durata de 36 de luni.

Nou:
*Modificare participare Romania conform adresei ANCS nr 1754/09.11.2012:

  • Bugetul Romaniei este de max. 1.000.000 euro pentru ambele tematici si va fi asigurat prin Programul Idei (maxim 250.000 euro echivalent lei/proiect pentru echipa de cercetare din Romania);
  • Perioada de derulare a proiectelor este de 36 de luni, cu sustinere financiara pe toata perioada de derulare.

Cautare parteneri: www.chistera.eu

Persoana de contact:

Monica CRUCERU,
e-mail:
monica.cruceru@uefiscdi.ro;
tel.: +40 21 3080561

 

CHIST-ERA Conference 2013, Brussels, 13-14 iunie 2013
Competitia care va fi lansata in octombrie 2013 se va adresa urmatoarelor noi topici de interes: "Adaptive Machines in Complex Environments" si "Heterogeneous Distributed Computing". Conferinta va permite cercetatorilor si reprezentantilor CHIST-ERA sa identifice si sa formuleze provocarile stiintifice si tehnologice aflate la granita cercetarilor, cu scopul de a rafina continutul viitorului call.

Inregistrarea la conferinta se face pe site-ul conferintei: http://conference2013.chistera.eu/ 

Topics flyer: pdf

 


 


(articol actualizat in: 23/3/2015)
Trimite pe email