Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Romanian – American Foundation lanseaza apelul de proiecte pentru granturi in domeniul cercetarii aplicate


Romanian – American Foundation (RAF) anuta deschiderea apelului de proiecte Proof of Concept (POC) in domeniul cercetarii aplicate  - Applied Research, Technological Innovation and Entrepreneurship (ARTIE – POC).
La inceputul acestui an, RAF a lansat ARTIE, o noua directie strategica care are ca scop sprijinirea cercetatorilor in diferite stagii ale transformarii inventiei in inovatie, din laborator in piata produselor si serviciilor.


Programul ARTIE va avea mai multe componente: granturi pentru cercetare aplicata, granturi pentru antreprenori in tehnologie, evenimente in comunitate. Acest apel de proiecte se refera la granturi pentru cercetare aplicata.

Valoarea fiecarui grant va fi de maxim 80 000 USD pentru o perioada de opt luni.


Apelul ARTIE – POC are doua etape: Etapa I este Expresia de Interes, care este adresata tuturor persoanelor recunoscute ca si cercetatori de catre organizatiile lor; Etapa a II a este Aplicatia Completa, la care participa, pe baza de invitatie, doar acele echipe ale caror Expresii de Interes au fost cele mai bine apreciate de catre echipa de experti evaluatori.

Termenul limita pentru Etapa I este 25 mai 2013. Aplicantii sunt invitati sa-si creeze un profil online si sa citeasca întregul ghid pentru aplicanți. Întreg procesul este descris pe site-ul apelului ARTIE – POC: http://artie.rafonline.org .


Granturile ARTIE – POC se acorda fiecarui membru al unei echipei care dezvolta proiectul descris in aplicatia completa, conform cu contributia specificata in lista de activitati. O echipa trebuie sa fie compusa din minim doi - maxim patru cercetatori. Unul dintre cercetatori trebuie sa fie desemnat ca si Lider de Echipa. Cercetatorii trebuie sa dovedeasca statutul activ printr-o scrisoare de confirmare (Letter of Recognition, modelul il puteti gasi in pachetul de informatii) si de asemenea trebuie sa aiba un acord cu organizatia gazda (angajator sau organizatie afiliata) (Statement of Host Organization, modelul il puteti gasi in pachetul de informatii).In Etapa I – Expresia de Interes – aplica doar Liderul de Echipa.

Granturile sunt acordate si gestionate in conformitate cu o procedura simpla, care pune accentul pe randament, rezultat si pe impact si sunt concepute pentru a incuraja creativitatea si pentru a combina flexibilitatea cu responsabilitatea.
 

Rezultatele granturilor trebuie sa fie dovezi ale unor concepte viabile pentru dezvoltarea de noi procese, produse, servicii, metode si proceduri. Beneficiarii granturilor vor demonstra fezabilitatea tehnica, viabilitatea financiara si conceptul de marketing pentru fiecare produs sau serviciu conceput. Evaluarea va fi efectuata de catre experti independeti, iar selectia va fi facuta de catre Consiliul Stiintific (ARTIE Scientific Board).Consiliul Stiintific este format din profesori de renume si cercetatori din institutii academice de prestigiu, atat din Romania cat si din strainatate.


La incheierea Granturilor de Cercetare Aplicata, acei bursieri care au dezvoltat cu succes concepte viabile, pot fi invitati de catre RAF sa aplice la Granturi pentru Antreprenoriat.

 

Contact
Raluca Csatlos – Executive Assistant
Raluca.Csatlos@RAFonline.org
tel: +(4) 0312 261 223 , fax: +(4) 0312 261 239

(articol actualizat in: 30/4/2013)
Trimite pe email