Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

BiodivERsA / FACCE-JPI


           

BiodivERsA/FACCE-JPI apel Pan-European pentru propuneri de proiecte de cercetare internationala intitulat: “Promoting synergies and reducing trade-offs between food supply, biodiversity and ecosystem services”

BiodivERsA ERA-NET și FACCE-JPI au lansat apelul comun pentru proiecte de cercetare pe tema "Promovarea sinergiilor și reducerea compromisurilor între producerea de hrana, biodiversitate și beneficiile ecosistemice".

Bugetul total al apelului este de 9,7 M€ si implica participarea a 14 tari.

BiodivERsA este o rețea formată din organizații naționale de finanțare și management a programelor de cercetare pe tema biodiversității în Europa. Obiectivele acestui ERA-NET sunt de a promova cooperarea între agențiile de finanțare în domeniul cercetării biodiversității și pentru a coordona programele de cercetare la nivel strategic și de management pentru a dezvolta în cele din urmă și implementa activități comune. Aceasta include cartografierea cadrului de cercetare a biodiversității în Europa, promovarea interfetei stiinta-societate/politica în proiecte de cercetare și lansarea apelurilor de proiecte comune.

Inițiativa de programare în comun privind agricultura, securitatea alimentară și schimbările climatice (FACCE-JPI) reunește 21 de țări angajate în construirea unui spațiu european de cercetare integrată (ERA) ce vizeaza o abordare interconectata a provocarilor agriculturii durabile, siguranța alimentară și impactul schimbărilor climatice. FACCE-JPI oferă și conduce cercetari in sprijinul producției agricole durabile și a unei creșteri economice, pentru a contribui la o bioeconomie europeană, în acelasi timp cu menținerea și restabilirea serviciilor ecosistemice sub impactul schimbărilor climatice actuale și viitoare.

Echipe stiintifice vor fi invitate sa formeze consortii de cercetare transnationale cu parteneriate formate din minimum 3 tari participante la apel.

Propunerile de proiecte de cercetare vor fi evaluate pe criterii de excelenta stiintifica si relevanta a politicilor din domeniu. Este de asemenea de asteptat ca scopul propunerilor de proiecte europene sa aibe o concreta valaore adaugata prin cercetarile intreprinse.

Țările participante la apel sunt:

Austria - Austrian Science Fund (FWF)
Bulgaria - Bulgarian Science Foundation (BSF)
Cipru - Research Promotion Foundation (RPF)
Elvetia - Swiss National Science Foundation (SNSF)
Franta - Agence Nationale de la Recherche (ANR)
Germania (PT-DLR / BMBF)
Lituania - Research Council of Lithuania (RCL)
Olanda - Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO)
Norvegia - The Research Council of Norway (RCN)
Portugalia - Fundaçăo para a Cięncia e a Tecnologia (FCT)
Romania - Executive Unit for Financing Higher Education, Research, Development and Innovation (UEFISCDI)
Spania - Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO)
Suedia - The Swedish Research Council for Environment, Agricultural sciences and Spatial Planning (FORMAS)
Turcia - Ministry of Food Agriculture and Livestock (MFAL)

Apelul abordeaza urmatoarele teme:

T1: În ce măsură poate biodiversitatea sa sprijine mai bine agro-ecosistemele / sistemele de producție agricolă din punct de vedere al multi-funcționalitatii și a rezultatelor în contextul schimbarilor globale?
T2: Ce politici și sisteme de guvernare pot promova apariția și pot sprijini agro-ecosistemele / sistemele de producție agricolă care beneficiază de biodiversitate și serviciile ecosistemice?

Propunerile de proiecte de cercetare vor fi evaluate pe criterii de excelenta stiintifica si relevanta a politicilor din domeniu. Este de asemenea de asteptat ca scopul propunerilor de proiecte europene sa aibe o concreta valoare adaugata prin cercetarile intreprinse.

Romania aloca pentru acest apel un buget de 300.000 €.

Proiectele cu parteneri din diferitele tari participante la apel trebuie sa fie in conformitate cu obiectivele si criteriile de eligibilitate nationale.

Calendarul orientativ al apelului

  • 16 Decembie 2013 (5 p.m. CET): data limita inregistrare pre-propuneri de proiecte
  • 14 February 2014 (5 p.m. CET): data limita inregistrare proiecte
  • February - May 2014: review extern propuneri
  • Sfarsitul lunii Mai - Inceputul lunii Iunie 2014: evaluarea proiectelor si clasamentul final
  • Mijlocul lunii iunie 2014: decizia de finantare
  • Octombrie 2014 - February 2015: data de incepere a proiectelor

Ghidul aplicantului poate fi consultat de aici.

Daca sunteti in cautarea unui partener care sa vi se alature proiectului dumneavoastra, va rugam sa accesati Patner search tool.

Frequently Asked Questions (FAQ)

 

Persoanele de contact UEFISCDI:

Luciana BRATU, e-mail: luciana.bratu@uefiscdi.ro

Tel: +4021 30 71 935

Adrian Asanica, e-mail: adrian.asanica@uefiscdi.ro

 

 


(articol actualizat in: 26/11/2013)
Trimite pe email