Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel CORE Organic Plus 2013


In data de 6 Decembrie 2013 s-a lansat apelul comun pentru propuneri de proiecte de cercetare in cadrul proiectului CORE Organic Plus (Coordination of European Transnational Research in Organic Food and Farming Systems) in care UEFISCDI este partener .

Temele celor patru arii de cercetare ale apelului sunt:

  • Culturi: interactiunea dintre plante si sol in productia culturilor organice
  • Biodiversitate functionala pentru a imbunatati administrarea bolilor, buruienilor si daunatorilor
  • Sistemul de administrare al sanatatii animalelor, inclusiv cresterea lor
  • Asigurarea calității și siguranței alimentelor ecologice de-a lungul lanțului de prelucrare

Institutiile de cercetare, publice sau private si companiile private care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte. Grupurile multidisciplinare de cercetare ce alcatuiesc consortiul proiectului sunt eligibile daca solicita un buget de maximum 1.5 milioare Euro si sunt compuse din parteneri ce provin din cel putin 5 tari finantatoare ale apelului CORE Organic Plus.

Proiectele pot avea o durata maxima de 36 de luni, fara posibilitatea de prelungire a perioadei.

Modalitatea de aplicare:

Propunerile se pot depune electronic pana la data de 25 Februarie 2014 (13.00 CET), utilizand site-ul proiectului: http://eracall.eu/.

Informatii complete despre acest apel (tari partenere, beneficiari eligibili, cerinte pentru aplicanti, procedura de evaluare, raportare, reguli de eligibilitate ale tarilor participante la call) sunt disponibile la adresa de web: http://www.coreorganic.org/.

Bugetul Romaniei in acest apel este de 332.000 euro, urmand sa se finanteze cu preponderenta proiecte dezvoltate pe temele: Biodiversitate functionala pentru a imbunatati administrarea bolilor, buruienilor si daunatorilor si Asigurarea calității și siguranței alimentelor ecologice de-a lungul lanțului de prelucrare.

In data de 18 Decembrie este organizata la Bruxelles o intalnire care are ca scop oferirea posibilitatii potentialilor parteneri de a se cunoaste si de a schimba idei in vederea facilitarii unor viitoare colaborari. Agenda evenimentului precum si formularul de inregistrare sunt disponibile accesand link-ul: http://www.coreorganic2.org/Upload/CoreOrganic2/Document/COPlus_agenda_brokerage_event.pdf

 

Cautare parteneri: http://eracall.eu/

 

Persoane de contact:

Luciana Bratu, e-mail: luciana.bratu@uefiscdi.ro

tel.: +40 21 307 19 10, +40 21 307 19 35

Adrian Asanica, e-mail: adrian.asanica@uefiscdi.ro


(articol actualizat in: 29/1/2014)
Trimite pe email