Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel COFASP 2014


In data de 15 Ianuarie 2014 s-a lansat primul apel in cadrul proiectului “Cooperarea in pescuit, acvacultuta si procesarea fructelor de mare” (COFASP).

Temele principale ale apelului sunt:

  1. Abordarea de tip ecosistem a managementului  pescuitului
  2. Planificarea spatiala in pescuit si acvacultura
  3. Acvacultura imbunatatita
  • Un sistem nou si inbunatatit de acvacultura
  • Hrana si nutritia  in acvacultura
  • Aplicarea capacitatii imbunatatite a genomilor in acvacultura
  1. Lantul de productie

COSASP- Cooperarea in pescuit, acvacultuta si procesarea fructelor de mare este un proiect ERA-NET creat pentru a trasa actiuni directe in domeniile pescuitului, acvaculturii si fructelor de mare, fiind  componenta a strategiei Europene 2020 care recunoaste bioeconomia ca parte importanta a acestei strategii.
Proiectul are 26 de parteneri din 15 tari europene.
Proiectul isi propune urmatoarele obiective principale:

  • Sa stabileasca bazele exploatarii in concordanta cu principiile de precautie si sa sporeasca inovatia si competitivitatea in sectoarele primare ale pescuitului si acvaculturii si, ulterior, si in cadrul procesarii fructelor de mare si distributiei lor catre consumator;
  • Sa defineasca documentele stiintifice, informatiile si datele necesare pentru a sustine actualizarea/revizuirea Politicilor Comune pentru Pescuit (CFP) si sa asigure implementarea acestora cu succes prin programe nationale de cercetare complementare si sisteme de monitorizare, informare si «data sharing» necesare.

Se intentioneaza ca pe durata implementarii proiectului COFASP sa se lanseze trei apeluri. Acest apel este primul lansat de catre COFASP si presupune o singura etapa pentru care pre inregistrarea este obligatorie.
Consortiile de proiect sunt considerate eligibile daca sunt alcatuite din cel putin trei tari partenere in cadrul proiectului COFASP, tari care finanteaza apelul. Institutiile de cercetare, publice sau private si companiile private care aplica pentru finantare,  trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte.
Pentru a fi notificat asupra datei cand va fi lansat apelul,  va puteti abona la newsletter-ul COFASP accesand site-ul http://cofasp.eu/?q=node/23 . Ghidul pentru aplicanti, precum si regulamentul national pentru fiecare partener finantator, sunt disponibile pe site-ul COFASP (www.cofasp.eu).  Aplicatiile trebuie sa fie completate si depuse prin intermediul portalului de pe site.
Pre-inregistrarea este obligatorie si trebuie finalizata pana la 15 Aprilie 2014.
Intreaga propunere trebuie depusa  pana pe 15 Iunie 2014.
Bugetul Romaniei in acest apel este de 500.000 euro.

Cautare parteneri - expresii de interes:

 

Persoana de contact:
Domnica COTET
e-mail: domnica.cotet@uefiscdi.ro
tel: +4 021 30 23 880


(articol actualizat in: 20/3/2014)
Trimite pe email