Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Gala Studentilor Romani din Strainatate


Tinerii cu cele mai bune rezultate pe plan academic și extracurricular în străinătate vor fi premiați  pe 8 ianuarie 2014, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate. Evenimentul se va desfășura de la ora 18.00, la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza.


Cea de-a cincea ediție a Galei Studenților Români din Străinătate va reuni aproximativ 1.000 de studenţi, absolvenţi, personalităţi ale societăţii româneşti, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi jurnalişti, pentru a-i sărbători pe tinerii care în anul academic 2012-2013 au făcut ca România să fie mândră de ei.

 

Rezultatele remarcabile ale studenților vor fi recunoscute prin opt categorii de premii: Studentul Român al Anului în Europa - nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului în America de Nord - nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România și, nu în ultimul rând, Premiul Special în Arte, pentru care juriul prezidat de Acad. Prof. Univ. Dr. Ionel Haiduc a selectat 44 de tineri din cei peste 200 înscriși în competiție.

 

 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un

cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

 

 

(articol actualizat in: 7/1/2014)
Trimite pe email