Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel Neuron II 2014


In data de 10 Ianuarie 2014 s-a lansat in cadrul proiectului NEURON II, apelul comun pentru propuneri de cercetare "European Research Projects on Neuroinflammation".
In cadrul proiectelor  NEURON I si II, sase apeluri transnationale comune au fost lansate pe diferite teme în perioada 2008-2013. Cel de-al saptelea apel transnational (JTC-6) este acum lansat in domeniul neuroinflamatiilor.
Propunerile de proiect trebuie sa acopere cel putin una din urmatoarele zone:

  • Cercetare fundamentala privind patologia neuroinflamatiilor si/sau etiologia bolilor neuronale
  • Cercetare in vederea descoperirii de noi strategii pentru diagnosticare, terapie si proceduri de reabilitare pentru boli in care neuroinflamatiile reprezinta o parte importanta a patologiei

Componentele individuale ale aplicatiilor comune trebuie sa fie complementare si sa contina idei ambitioase care sa raspunda temelor principale sau care sa conduca la un pas mai departe in intelegerea domeniului de cercetare.

Modalitate de aplicare:

Propunerile de proiecte se pot depune doar in format electronic pana la data de 10 Martie 2014 (14.00 CET), utilizand sistemul online: https://www.pt-it.de/ptoutline/application/NEURON7
Informatii complete despre acest apel (tari partenere, beneficiari eligibili, cerinte pentru aplicanti, procedura de evaluare, raportare, reguli de eligibilitate ale tarilor participante la call) sunt disponibile la adresa de web: http://www.neuron-eranet.eu/en/503.php.
Consortiul proiectului trebuie sa fie format din minim 3 parteneri din cel putin 3 tari/regiuni participante la acest apel. Proiectele vor fi finantate pe o perioada de maxim 36 luni. Un consortiu poate fi format din maxim 5 parteneri.
Bugetul Romaniei alocat pentru acest apel este de 500.000 Euro.
Cautare parteneri: http://www.neuron-eranet.eu/index.php

Persoane de contact:

Luciana BRATU, UEFISCDI
Email: luciana.bratu@uefiscdi.ro
Tel: +40 21 307 19 35, Fax: +40 21 307 19 11

Simona Cristina STOIAN, UEFISCDI
Email: simona.stoian@uefiscdi.ro
Tel: +4 021 30 23 893


(articol actualizat in: 14/1/2014)
Trimite pe email