Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email
Evenimente Internationale

a 21-a Conferinta Mondiala WFSF


In urma cu 41 de ani, in cadrul celei de-a treia conferinte World Future Research Conference, organizate la Bucuresti sub conducerea profesorului Pavel Apostol si a academicianului Mircea Malita, Ministru al Educatiei la acel moment, s-a luat decizia de a crea grupul de studiu al Viitorului, World Futures Studies Federation (WFSF).

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), impreuna cu World Futures Studies Federation, au organizat in perioada 26-28 iunie 2013 a 21-a Conferinta Mondiala WFSF si a 40-a Aniversare a Federatiei.

 


Conferinta a creat un spatiu de dialog pentru cercetatori, decidenti de politici, antreprenori si studenti din domeniul studiului viitorului. Discutiile au fost centrate pe tema “Cercetare Globala si Inovare Sociala: Transformarea Viitorului” si au abordat subiecte legate de educatie, economie, cultura, sanatate si antreprenoriat social.

Printre invitatii speciali care au luat parte la eveniment sunt prof. Johan Galtung (fondatorul disciplinei de studiu al pacii si primul presedinte al WFSF), prof. Ivo Slaus (presedintele Academiei Mondiale de Arta si Stiinta), prof. Philippe Destatte (director general al Institutului Destree si profesor de studii prospective la Universitatea Diderot Paris), dr. Jennifer Gidley (presendinte al WFSF).


Programul final al evenimentului este disponibil aici.

Prezentarile sunt disponibile aici.

Manualul conferintei in format fluidbook este disponibil aici.

Conferinta in imagini: aici

 

Parteneri:
Ministerul Educatiei Nationale (MEN)
Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE)
Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Catedra UNESCO pentru Politici in Stiinta si Inovare (SNSPA)
Academia Romana, Comisia de Studii Prospective (Academia Romana)
Fundatia Universitara a Marii Negre (BSUF)

Cu sprijinul:
Bancii Nationale a Romaniei (BNR)

 

Persoana de contact:
Iulia Maries
E-mail: iulia.maries@uefiscdi.ro

(articol actualizat in: 15/1/2014)
Trimite pe email