Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

CNCS - membru ESFIncepand cu 2011, prin reorganizarea CNCSIS, CNCS a devenit organizatie membra a Fundatiei Europene pentru Stiinta (European Science Foundation - ESF). CNCSIS a avut statut de membru al Fundatiei Europene pentru Stiinta din anul 2003.

 


Infiintata in 1974, Fundatia Europeana pentru Stiinta este o asociatie internationala neguvernamentala cu activitate non-profit, ai carei membri sunt institutii cu activitatea dedicata promovarii cercetarii stiintifice. ESF si-a inceput activitatea cu 42 de academii si consilii de cercetare, ajungand ca in 2012 sa cuprinda 72 de organizatii membre (MO Member Organizations) din 30 de tari. Acestea reprezinta cea mai mare parte a actorilor cheie din stiinta si tehnologia europeana, incluzand majoritatea consiliilor de cercetare importante din Europa, precum si academiilor nationale de stiinta. Aceasta institutie actioneaza ca un catalizator pentru dezvoltarea stiintei prin intrunirea cercetatorilor de seama si agentiilor de finantare, cu scopul dezbaterii, planificarii si implementarii de initiative pan-europene.

Fundatia Europeana pentru Stiinta este forul cel mai reprezentativ la nivel european pentru finantarea cercetarii fundamentale.

Calitatea CNCS de membru institutional al ESF va permite fiecarui cercetator din Romania sa participe la programele dezvoltate de ESF.

(articol actualizat in: 6/4/2015)
Trimite pe email