Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Evenimente


 EUREKA Innovation Week are loc in perioada 26 -29 aprilie 2016, in Stockholm.

Evenimentul ofera posibilitatea celor prezenti de se familiariza cu  activitatea EUREKA la nivelul tarilor asociate, Canada, Africa de Sud si Coreea de Sud; de a dezbate in cadrul sesiunii dedicate initiativelor  in domeniul Smart cities si nu in ultimul rand de afla noutati cu privire la clusterele tematice EUREKA.

Mai multe detalii aici.


Minsterul Comertului, Industriei si Energiei din Coreea de Sud si Elvetia in calitate de tara ce detine presedintia EUREKA lanseaza invitatia de participare la a 6-a editie a evenimentului "Korea EUREKA Day: Global Innovation for societal challenges" ce va avea loc la Seoul in perioada 20-22 mai 2015.

“Korea EUREKA Day” a devenit un eveniment anual de marca ce isi propune sa serveasca drept punte tehnologica intre Coreea si Europa. In present, companiile coreene pot participa in toate instrumentele specifice EUREKA. Calitatea deosebita a acestui eveniment va fi marcata de participarea companiilor din China si Japonia alaturi de peste 500 de companii coreene. Evenimentul va constitui o excelenta platforma pentru tarile membre EUREKA si companiile participante pentru stabilirea de noi contacte.

Inregistrarea companiilor romanesti care doresc sa participe la acest eveniment se face online la adresa http://eureka2015.kr.

Companiile romanesti sunt rugate de a informa Secretariatul Eureka din Romania cu privire la participarea la eveniment, la urmatoarea adresa:

ovidiu.alupei@uefiscdi.ro sau silviu.roman@ancs.ro

 


 In perioada 27-28 aprilie 2015 vor avea loc la Viena evenimentele 3rd International B2B Software Days - The Future of Digital Business & Celtic-Plus Event 2015 ce constituie un nou prilej pentru stabilirea de parteneriate si oportunitati pentru dezvoltarea de proiecte in reteaua EUREKA.

 


EUREKA INNOVATION Event, Basel 19 noiembrie 2014

Evenimentul are ca scop acordarea premiilor EUREKA INNOVATION. Cu ocazia evenimentului in program sunt incluse si doua sesiuni de intalniri B2B ce creeaza oportunitatea gasirii de parteneri pentru viitoare proiecte. Mai multe informatii pot fi gasite aici.

 


Korea – EUREKA DAY 2014 va avea loc in perioada 26-28 mai in Norvegia la Oslo, Hotel THON Arena.
Organizat de Korea Institute for Advancement of Technology evenimentul Korea EUREKA DAY 2014 doreste sa creeze o punte tehnologica intre Korea si Europa.

Cu ocazia manifestarii va fi organizata o sesiune de matchmaking ce constituie o buna oportunitate pentru viitoare colaborari cu parteneri din tarile membre EUREKA. Lista companiilor participante din Coreea este actualizata continuu si poate fi consultata aici. Inregistrarea pentru sesiunea de matchmaking se va deschide din 11 aprilie 2014. Programul evenimentului poate fi consultat aici.
 


Conferinta INNOVATIVE MANUFACTURING NETWORKING CONFERENCE September 25, 2013, EMPA Academy, Dübendorf.

Scopul evenimentului este stabilirea de parteneriate intre firme din domeniul fabricatiei industriale in vederea unor viitoare colaborari pentru generarea de proiecte EUREKA - EUROSTARS in cadrul Umbrelei PRO-FACTORY-PLUS.

Termenul limita pentru inscrierea participantiilor a fost prelungit pana in data de 31 iulie 2013.

Invitatia conferintei.

Link: http://swii.org/index.php


KOREA-EUREKA Day 2013, Ziua cooperării Coreea de Sud – Eureka are loc în acest an la Istanbul.

Data: 28-30 Mai 2013

Locul:  Sheraton Istanbul Atakoy Hotel, Istanbul, Turkey

Tema: Gateway to Korean & European Innovation

Acest eveniment de înaltă clasă dorește să propună o platformă unde experți în tehnologie și inovare din Europa și Coreea pot partaja concepte pentru generarea de noi propuneri de proiecte și pot stabili noi conexiuni.

Evenimentul va beneficia de participarea a reprezentanţi ministeriali din Coreea şi ţările europene, Comisia Europeană, membri ai reţelei EUREKA de agenţii naţionale de finantare a inovării, precum şi conducători de mari companii şi institute de cercetare europene şi coreene.

EUREKA Day va fi ocazia de a avansa în cooperarea Korea-Europa în domeniul Inovării, participanți de nivel înalt expunând pe tema cooperării politice și industriale în cadrul EUREKA.

Rolul Eureka în dezvoltarea acestei cooperări internaționale va fi elementul cel mai important al agendei discuțiilor și va fi pus în practică prin sesiunile de brokeraj care vor ajuta companiile interesate în identificarea potențialilor parteneri de consorții. 

Citiți aici programul integral al manifestării

Link: http://www.eurekaday.kr/


Clusterul Eureka ITEA2 organizeaza Zilele Pregatirii Propunerilor de Proiecte pentru Apelul 8

Clusterul Eureka ITEA 2 va deschide cel de-al optulea Apel pentru proiecte pe 19 Martie 2013.

In dorinta de a ajuta partile interesate in pregatirea acestui Apel, ITEA 2 organizeaza Zilele Pregatirii Propunerilor de Proiecte pe 19 si 20 Martie 2013 in Istanbul, Turcia.

Link: http://www.itea2.org/po_days_2013


„Water Innovation Europe”   15 – 16 Mai 2012   „International Press Centre” Bruxelless
„Water Innovation Europe” este un eveniment de exceptie, o conferinta de doua zile a specialistilor europeni in domeniul apei. Dezbateri si workshopuri.

Participa un mare numar de speakeri si moderatori de inalt profil, inclusiv  Comisarul European pentru Mediu Janez Potočnik.
Evenimentul doreste sa impulsioneze initiativele centrale ale Sectorului European al Apei:
colaborarea inovativa pentru rezultate competitive si sustenabile prin dezbateri si discutii active.

OrganizatoriClusterul Eureka AQUEAU si  „Water supply and sanitation Technology Platform”, platforma tehnologica europeana pentru alimentare cu apa si curatirea a apelor.
Agenda Water Innovation Europe
Informatii suplimentare


KOREA-EUREKA Day 2012, Ziua cooperării Coreea de Sud – Eureka are loc în acest an la Bruxelles.

Data: 21 Martie 2012

Locul:  Bruxelles / Radisson Blu Hotel / Belgia

Descriere:

Pe 21 Martie 2012, Ministerul coreean al economiei bazate pe cunoaştere (MKE) și Preşedinţia ungară EUREKA vor organiza o zi a cooperării între Coreea de Sud și Eureka, KOREA-EUREKA Day 2012.

Sub tema “Să aducem împreună inovarea coreeană și europeană”, acest eveniment de înaltă clasă dorește să propună o platformă unde experți în tehnologie și inovare din Europa și Coreea pot partaja concepte pentru generarea de noi propuneri de proiecte și pot stabili noi conexiuni.

Evenimentul va beneficia de participarea a reprezentanţi ministeriali din Coreea şi ţările europene, Comisia Europeană, membri ai reţelei EUREKA de agenţii naţionale de finantare a inovării, precum şi conducători de mari companii şi institute de cercetare europene şi coreene.

EUREKA Day va fi ocazia de a avansa în cooperarea Korea-Europa în domeniul Inovării, participanți de nivel înalt expunând pe tema cooperării politice și industriale în cadrul EUREKA.

Rolul Eureka în dezvoltarea acestei cooperări internaționale va fi elementul cel mai important al agendei discuțiilor și va fi pus în practică prin sesiunile de brokeraj care vor ajuta companiile interesate în identificarea potențialilor parteneri de consorții. 

Citiți aici programul integral al manifestării

Link: http://www.eurekaday.kr/eureka/eureka_04.asp


"Colaborare în Cercetare şi inovare în sectorul alimentar II" 


Ierusalim, 31 mai 2011 - Parlamentarii din 20 de state europene s-au adunat pentru a "promova o cultura a inovarii"

 Parlamentarii din tarile întregii retele EUREKA s-au adunat in Knesset (parlamentul israelian),  pentru a 17--a Conferinţă Interparlamentară EUREKA. Ei au adoptat o rezoluţie prin care se angajează o creştere a proiectelor CDI orientate spre piata  şi la "promovarea unei culturi de inovare".
Conferinţa, prezidată Sheetrit Meir  seful Comitetului pentru Ştiinţă şi Tehnologie din Knesset, în prezenţa laureatului americano-israelian al Premiului Nobel Robert Aumann, a adoptat o rezoluţie în unanimitate, pentru stabilirea a cinci obiective-cheie, inclusiv extinderea serviciilor EUREKA  şi de a deveni un centru de promovare a investiţiilor pentru interacţiunea cu părţile interesate financiare publice şi private.
Ca răspuns la aceste obiective, Dr. Eli Opper, preşedintele in exercitiu EUREKA, a declarat că economia mondială se schimba rapid şi că EUREKA trebuie să se adapteze în consecinţă.


Ierusalim, 02 iunie 2011
Prima platforma de investiţii pan-europeană EUREKA este lansată astăzi în Ierusalim, la Conferinta Anuala a Asociatiei High-Tech.   
EUREKA, cea mai mare reţea pan-europeană pentru piaţa industrială, orientată spre cercetare, dezvoltare şi inovare, susţinuta de 40state membre  şi care mobilizeaza mai mult de 1,5 miliarde de euro anual pentru investitii în proiecte C & D - a anunţat astăzi lansarea "E! nnoVest", un nou instrument web de cautare si de asociere pentru investitori şi companii. Acest instrument permite investitorilor să identifice IMM-uri bazate pe tehnologii inovatoare şi start-up-uri printre companiile cu înaltă calificare cu rezultate in portofoliul EUREKA.
 

 


(articol actualizat in: 28/1/2016)
Trimite pe email