Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Cecuri de succes


Proiect: EXPLOSION (Metoda pentru eliminarea riscurilor de producere a exploziilor recipientelor care contin produse gazoase sau lichide extrem de inflamabile)

  

  1. La activitatile de testare au participat, pe baza de contract cu terti, Academia Tehnica Militara si S.C. AEROSTAR S.A. Bacau (fabricant butelii de aragaz si rezervoare GPL auto si uz casnic).
     
  2. Pentru realizarea acestui proiect am utilizat materialul EXPLOSION CONTROL SYSTEM, produs in Austria, pentru care Beneficiarul Proiectului, SC EXCO RO SRL GALATI, este unic importator.
    In baza unui acord cu producatorul, SC EXCO RO SRL GALATI, poate sa produca acest material in tara.
     
  3. Furnizorul de servicii stiintifice a efectuat urmatoarele activitati: elaborarea unui studiu tehnic privind exploziile amestecurilor combustibil-aer; intocmirea planului de testare-evaluare a prototipurilor rezervoarelor; realizarea de procese tehnologice de incarcare a rezervoarelor cu EXPLOSION CONTROL SYSTEM; testarea rezervoarelor; intocmirea raportului de testare evaluare si a dosarului de omologare.
     
  4. Produsele omologate pot intra in fabricatia de serie.
     
  5. Materialul EXPLOSION CONTROL SYSTEM si tehnologiile realizate pot fi utilizate la: autovehicule, masini, motociclete, camioane,  autobuze, rezervoare de depozitare a combustibililor lichizi si gazosi, cisterne, transport de combustibil GPL si lichide inflamabile, benzinarii, rafinarii, cisterne de tren marfar, industria aeronautica, masini si instalatii militare, butelii de uz casnic si industrial etc.
     
  6. Avantajele sistemului: Elimina riscul producerii de explozii in recipientele care contin produse gazoase sau lichide extrem de inflamabile care sunt supuse socurilor, focului, descarcarilor electrostatice, impactului cu munitii de diferite calibre etc. prevenind astfel catastrofe de proportii. De asemenea,  stabilizeaza lichidele din rezervoare si cisterne in timpul transportului de orice tip (terestru, aerian, maritim).
  7. Materialul  EXPLOSION CONTROL SYSTEM este compatibil cu orice tip de combustibil si nu altereaza proprietatile chimice ale acestuia, fiind 100% reciclabil.

(articol actualizat in: 27/3/2014)
Trimite pe email