Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Constantin POPA


  Constantin Popa este student al Universitatii "Politehnica" din Bucuresti, Facultatea de Inginerie Aerospatiala, sectia de Navigatie Aeriana. Invata sa fie un inginer, un om care nu doar schimba lumea, ci o face eficient. Gandire laterala, complementara. Expansiva.

In timpul liceului a activat in domeniul geografiei, plecand de la stadiul de junior la lotului national de geografie, pana la echipa care a adus acasa medalii de aur. A cucerit prima treapta a podiului national, detinand si recordul neoficial al olimpiadei. Sesiunea de comunicari stiintifice din 2011, sectiunea Geografie Fizica, a insemnat un nou loc I pentru el, mai valoroasa insa fiind prima experienta in cercetare trecuta in revista. A invatat cu adevarat ce inseamna geosistemul, societatea si modul in care acestea pot fi influentate. A participat la Targul International de Stiinta si Inginerie unde a ajuns pana in finala.

Proiectul la care lucreaza, doar unul din multele pe care le deruleaza, are ca scop o monitorizare directa a doua invelisuri ale planetei noastre, putand aduce contributii majore in prospectare, telecomunicatii si transporturi. Are incredere ca prin acest proiect se va reusi consolidarea pozitiei Romaniei in cadrul lumii academice internationale, valorificand uriasul potential reprezentat de catre tinerii nostri.

(articol actualizat in: 23/5/2014)
Trimite pe email