Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Cum sa scrii o propunere competitiva pentru HORIZON 2020


Asociatia Managerilor si Administratorilor de Cercetare din Romania (RARMA) organizeaza in data de 11 iulie 2014, Seminarul cu tema “Cum sa scrii o propunere competitiva pentru Programul HORIZON 2020

 


Cursurile sunt oferite de firma Hyperion Ltd din Irlanda, Trainer Dr. Sean McCarthy. Sean a fost implicat in peste 150 de propuneri de cercetare in cadrul programelor-cadru si a participat la peste 60 de proiecte-cadru. In 16 dintre aceste proiecte a ocupat pozitia de coordonator. In prezent se focuseaza pe proiectarea si furnizarea de cursuri pentru organizatiile care participa in programele de cercetare. Din 1998 si pana in prezent a sustinut cursuri in 29 de tari unde a fost asistat de peste 38.000 de participanti.

In 2007 si 2008 Dr.Sean McCarthy a sustinut seminarii in Bucuresti si Timisoara pentru Programul Cadru 7  unde au participat peste 200 de persoane.

Scopul seminarului “Cum sa scrii o propunere competitiva pentru HORIZON 2020” este acela de a  pregati cercetatori,  manageri de cercetare si alte persoane interesate din ONG-uri, in vederea elaborarii de propuneri profesionale si competitive pentru Programul  European de Cercetare, HORIZON 2020.

Seminarul este structurat astfel incat prezinta relevanta Programului European de Cercetare HORIZON 2020 pentru politicile UE, cele mai frecvente problemele intalnite in elaborarea propunerilor de proiecte precum si criteriile de succes ale acestora.  Deasemnea,  furnizeaza  sfaturi despre cum se culeg informatiile, cum se selecteaza partenerii strategici si despre cum se poate evita suprapunerea in scrierea propunerilor de proiecte. Ultima parte a seminarului prezinta o strategie pentru elaborarea propunerilor de proiecte.

Locatie:
Biblioteca Universitatii Politehnica din Bucuresti, Sala 2.1, etaj 2, Splaiul Independentei 313 Corp A Bucuresti

Detalii: Pentru  detaliile complete privind seminarul si inregistrare  accesati www.rarma.ro

 

(articol actualizat in: 26/5/2014)
Trimite pe email