Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

UEFISCDI nominalizata la Premiile OGP - transparenta in administratie


Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) a fost nominalizata la "Premiile OGP Romania 2014 - Transparenta in administratie".

Parteneriatul pentru Guvernare Deschisa in Romania (Open Government Partnership - OGP) este un acord international ce vizeaza angajarea guvernelor in promovarea transparentei (deschiderii) actului de guvernare, promovarea dialogului dintre reprezentantii administratiei si cetateni, utilizarea noilor tehnologii in actul de guvernare si in dialogul cu cetatenii.

Juriul alcatuit din membri ai Cancelariei Primului-Ministru si ai Coalitiei pentru Date Deschise au selectat institutia castigatoare, Institutul National al Patrimoniului, pe baza propunerilor argumentate, primite de la public referitoare la institutiile publice care au dat dovada de transparenta in relatia cu publicul.

Nominalizarile sunt disponibile aici


Incepand din decembrie 2014, premiile OGP Romania vor fi acordate anual, ca un mod de recunoastere si incurajare a eforturilor depuse in parteneriat de administratie, societate civila si mediul de afaceri pentru respectarea principiilor Parteneriatului pentru Guvernare Deschisa.

 


(articol actualizat in: 17/12/2014)
Trimite pe email