Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel INCOMERA 2015



A fost deschis apelul transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international, in cadrul proiectului INCOMERA „Innovation and Commercialisation in the NMP thematic area”.
 
Obiectivul apelului INCOMERA este de a reduce decalajul dintre dovada conceptului validat într-un laborator și industrializarea și comercializarea acestuia. Proiectele finanțate cu INCOMERA ar trebui să utilizeze rezultatele la nivel de laborator și să le aducă la nivelul de linie pilot și/sau demonstrator funcțional validat de către utilizatorii finali.

Se vor finanta proiecte ce intentioneaza sa dezvolte:

   •    Produse inovatoare: Dezvoltarea unui produs inovator radical, cu posibili utilizatori finali, ce poate fi scos pe piață, implicand:
o trecerea de la o dezvoltare și testare într-un mediu de laborator la o dezvoltare și testare în condiții reale;
o cercetari orientate spre utilizatorul final și dezvoltare cu testele pe/cu eșantioane reprezentative ale utilizatorilor finali (de exemplu, teste clinice);
o dezvoltarea unui nou proces de producție de fabricație și testarea lui în condiții controlate;
o produsul dezvoltat ar trebui să fie o schimbare pentru produsele existente în ceea ce privește funcționalitatea.

  •    Procese inovatoare: Dezvoltarea unui proces inovator radical la scară pilot, implicand:
o dezvoltarea și testarea într-un mediu controlat apropiat de condițiile industriale;
o testarea prin producerea unui produs care se potriveste cu așteptările utilizatorilor finali; in acest caz, produsul poate fi unul existent, dar procesul de producție ar trebui să ofere performanțe îmbunătățite substanțial (personalizare, precizie, viteză, eficiență ecologică și cost) asupra proceselor existente.

   •    Inovații radicale: Dezvoltarea inovatiilor radicale, implicand înțelegerea tuturor parametrilor și modelarea, precum și elaborarea normelor de proiectare și de monitorizare. În acest caz, proiectul ar trebui să se transfere de la un produs de nișă pentru o piață mai largă, prin urmare, creșterea impactului său social și dimensiuni industriale.

Apelul este finantat din fondurile nationale ale tarilor participante care sprijina participarea in proiecte comune de cercetare. Institutiile care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte. Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, intreprinderi mari), organizatii de cercetare (institute de cercetare, universitati, etc.).
 
Consortiul trebuie sa cuprinda cel putin doua IMM-uri din doua regiuni participante la apel, din tari diferite. Coordonatorul trebuie sa fie un IMM. Partenerii din tari sau regiuni ce nu sunt membri INCOMERA pot participa cu finantare proprie.
 
 
Termenul limita pentru trimiterea pre-propunerilor este: 27 Februarie 2015, ora 17:00 (CET).
 
Mai multe informatii sunt disponibilie la:http://incomera.eu/news/256/incomera+call+open
 
Persoana de contact UEFISCDI:
 
Mircea SEGARCEANU
e-mail: mircea.segarceanu@uefiscdi.ro
tel: +4 021 302 38 83  


 


(articol actualizat in: 16/1/2015)
Trimite pe email