Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel ERA-Net Smart Grids Plus


From local trials towards a European knowledge community.

Apel comun in valoare de 40 milioane de euro pentru proiecte transnationale dedicate retelelor inteligente (smart grids)



Consortiul ERA-Net Smart Grids Plus anunta:
APEL PENTRU PROPUNERI DE PROIECTE


In cadrul initiativei ERA-Net Smart Grids Plus s-a lansat apelul pentru propuneri de proiecte transnationale la nivel european pentru retele inteligente (smart grids). Consortiile de cercetare europene sunt invitate sa aplice cu schite de propuneri de proiecte (project outline) pana la data de 8 aprilie 2015, 14:00 CET.
Aceasta initiativa va oferi, pe langa finantarea pentru proiecte, follow-up avansat si inovativ, monitorizare si activitati de transfer, contribuind astfel la crearea unei comunitati de cunoastere - ERA-Net Smart Grids Plus Knowledge Community - care sa ajute la dezvoltarea capacitatii de scalabilitate si replicare la nivel european a retelelor inteligente (smart grids).

Scopul apelului

ERA-Net Smart Grids Plus este un apel comun de programe de finantare din 20 de tari si regiuni din Europa, co-finantat de Comisia Europeana in cadrul programului de cercetare si inovare al Uniunii Europene - Horizon 2020 (topic LCE-18-2014, ERA-Net Co-fund). Scopul general al apelului ERA-Net Smart Grids Plus este sa faciliteze schimbul de cunoastere intre initiativele europene dedicate retelelor inteligente (smart grids) prin promovarea si finantarea proiectelor comune.
Prin acest anunt va invitam sa participati la primul apel comun transnational din 2015 dedicat propunerilor de proiecte smart grids din Europa. Bugetul alocat este de aproximativ 40 milioane de euro.

Calendar

Lansare apel 30 ianuarie 2015
Eveniment de lansare ERA-Net Smart Grids Plus 12 – 13 martie 2015, Viena, Austria
Perioada de consiliere 23 martie 2015 – 21 aprilie 2015
Inchidere depunere aplicatii cu schita de proiect (project outline) 8 aprilie 2015, 14:00 CET
Deschidere depunere aplicatii complete cu propuneri proiecte 9 aprilie 2015
Inchidere depunere aplicatii complete cu propuneri de proiecte 2 iune 2015, 14:00 CET
Data preconizata pentru inceperea proiectului 1 februarie 2016 – 1 aprilie 2016
 



  
Depunere

Pentru informatii despre depunere si detalii despre apel, accesati pagina web a ERA-Net Smart Grids Plus: http://www.eranet-smartgridsplus.eu/research-calls/


(articol actualizat in: 21/1/2016)
Trimite pe email