Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Preanunt apel BiodivERsA 2015


 

Pre-anunt apel BiodivERsA 2015 pentru propuneri proiecte de cercetare Pan-Europene

BiodivERsA ERA-Net are placerea sa anunte lansarea urmatorului apel de proiecte cofinantat de Comisia Europeana. Acesta va acoperi urmatoarele doua teme:

Tema 1: Intelegerea si managementul dinamicii biodiversitatii solurilor si sedimentelor pentru a imbunatati functionarea ecosistemelor si furnizarea de servicii ecosistemice.

Tema 2: Intelegerea si managementul dinamicii biodiversitatii din terenuri, rauri si zone marine (conectivitate habitat, infrastructuri verzi si albastre, naturalizarea oraselor) pentru a imbunatati functionarea ecosistemului si furnizarea serviciilor ecosistemice.

Apelul este planificat sa fie lansat in mai 2015, cu o data de inchidere la inceputul lunii noiembrie 2015.

Bugetul global indicativ pentru acest apel este de cca 30 milioane de Euro.

Echipele de cercetare vor fi invitate sa formeze consortii de cercetare transnationale cu echipe din minim 3 tari participante la apel.

Propunerile de proiecte de cercetare vor fi evaluate pe criterii de excelenta stiintifica si relevanta politica/implicarea stakeholderilor (pentru mai multe informatii cu privire la implicarea partilor interesate in proiecte finantate de BiodivERsA, va rugam sa verificati Manualul BiodivERsA privind implicarea stakeholderilor). De asemenea, este de asteptat ca valoarea europeana adaugata a proiectelor care pot include OCT's si OR's sa fie demonstrata in mod clar.

In aceasta etapa, urmatoarele tari si-au exprimat un intres preliminar pentru a participa la apel: Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Franta, Germania, Ungaria, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, Elvetia, Turcia.

Aceste tari vor trebui sa confirme participarea la apel in aprilie 2015. Lista actualizata a tarilor participante va fi publicata pe site-ul BiodivERsA.

Va invitam sa consultati in mod repetat site-ul BiodivERsA si al UEFISCDI, informatiile privind apelul fiind actualizate periodic.

Persoane de contact:

Luciana BRATU, e-mail: luciana.bratu@uefiscdi.ro,
tel: +4021 30 71 935

Adrian Asanica, e-mail: adrian.asanica@uefiscdi.ro
 


(articol actualizat in: 5/2/2015)
Trimite pe email