Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Cea de-a sasea editie a programului de burse nationale „Pentru femeile din stiinta”


UNESCO – L’Oréal lanseaza pentru al saselea an consecutiv programul de burse nationale „Pentru femeile din stiinta”. Programul, devenit deja o traditie si in Romania, va oferi in continuare sprijin comunitatii stiintifice locale prin acordarea a doua burse pentru tinere cercetatoare din aria Stiintelor Vietii si aria Stiintelor Fizice.


Valoarea unei burse este de 42.000 lei, iar programul se adreseaza cercetatoarelor din Romania cu varsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara.


Dosarele de aplicatie pot fi inscrise pana la data de 28 februarie 2014 si urmeaza a fi evaluate de un juriu format din reprezentanti ai Comisiei Naţionale a Romaniei pentru UNESCO si ai L’Oréal Romania, precum si din cercetatori de renume din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare.


Fiecare bursa va constitui sursa de finantare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, in cadrul unei institutii de cercetare din Româania. Proiectele selectate vor fi anuntate in luna mai 2015, in cadrul unei ceremonii de premiere a castigatoarelor programului.
 

Regulamentul programului si formularul de inscriere se gasesc pe site-ul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, la adresa: http://www.cnr-unesco.ro/ro/stire.php?id=438.


(articol actualizat in: 23/2/2015)
Trimite pe email