Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel AAL 2015


A fost deschis apelul transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international, in cadrul Programului AAL cu tema „Living Actively And Independently At Home”.

Apelul 2015 al Programului AAL are drept scop finanțarea dezvoltarii de soluții inovative bazate pe TIC în cadrul proiectelor colaborative, transnationale şi multidisciplinare, cu o clară orientare către piaţă, pentru a sprijinii adulţii învarstă să trăiască:

  • Independent cât mai mult timp, ceea ce înseamnă ca utilizând la fel de puțin ajutor posibil (profesional), și cu posibilitatea de a alege și a controla deciziile, echipamentele și asistența disponibila.
  • Activ în sensul de a ramâne responsabili de propriile lor vieți și de a participa în societate în modul în care îşi doresc.

Prioritatea cheie pentru aceste proiecte ar trebui să fie de a oferi și susţine soluții bazate pe TIC, care pot sprijini adultii mai in varsta în casele lor prin:

  •     Integrarea tehnologiilor existente sau dezvoltarea de tehnologii și infrastructuri ușor de utilizat, accesibile și durabile care abordează o gamă de nevoi
  •     Solutii cu un potențial ridicat de a fi comercializate și scalabile


Apelul este finantat din fonduri europenee si fonduri nationale ale tarilor participante care sprijina participarea in proiecte comune de cercetare. Institutiile care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte.

Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, intreprinderi mari), organizatii de cercetare (institute de cercetare, universitati, etc.).

Acest apel a fost initiat de catre organizatiile de finantare din tarile partenere in Asociatia AAL dintre care urmatoarele tari participa la acest apel:
 

*) Bugetul cu care participa in cadrul apelului va fi confirmat ulterior
**) Decizia finala de participare in cadrul apelului AAL este in asteptare.

Termenul limita pentru trimiterea propunerilor este 28 Mai 2015, 17h00 CET (Central European Time).
 
Textul apelului poate fi descarcat aici  si este completat de catre Ghidul Aplicantului care poate fi descarcat de aici si formularul B aici.
 
Mai multe informatii sunt disponibilie la: http://www.aal-europe.eu/get-involved/call-2015/
Pentru cautarea de parteneri se poate accesa urmatoarea adresa: http://ps.aal-europe.eu

Aplicantii sunt incurajati sa se inscrie pe site-ul de trimitere al propunerilor http://proposals.aal-europe.eu/aal-call-2015 inainte de sfarsitul lunii aprilie 2015.

 
Persoane de contact UEFISCDI:

Ramona SIMIONESCU
e-mail: ramona.simionescu@uefiscdi.ro
tel.: +40 21 3023888


Ioana FAGARASAN
e-mail: ioana.fagarasan@uefiscdi.ro
tel.: +40 21 3023881

 


(articol actualizat in: 25/3/2015)
Trimite pe email