Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Informare privind procesul de evaluare pentru competitia TE 2014


UEFISCDI informeaza comunitatea stiintifica ca procesul de evaluare pentru competitia "Tinere echipe de cercetare" 2014 se initiaza imediat ce primeste lista aprobata cu posibili experti evaluatori.


In calitatea sa de coordonator stiintific al Programului Resurse Umane, Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) a primit din partea Autoritatii Nationale a Cercetarii Stiintifice si Inovarii (ANCSI) mandatul de a face selectia evaluatorilor pentru competitia TE-2014.


Conform atributiilor sale de coordonator administrativ al programului, pentru selectia / validarea expertilor independenti, UEFISCDI a pus la dispozitia CNCS, prin intermediul platformei www.uefiscdi-direct.ro, o baza de 2.489 posibili evaluatori, din care 757 evaluatori straini. Constituirea acestei baze de evaluatori s-a facut cu respectarea conditiilor stabilite de CNCS. Ulterior, lista de evaluatori selectati de CNCS trebuie aprobata si de ANCSI (conform HG 1244/2012).
 

Din experienta sa, UEFISCDI considera ca numarul de posibili evaluatori independenti este insuficient pentru a efectua 8.826 evaluari individuale la care se adauga si rapoartele finale de evaluare. Astfel, UEFISCDI a solicitat acordul CNCS (06.02.2015) pentru extinderea bazei de posibili evaluatori prin solicitarea de recomandari din partea directorilor de proiecte. Aceasta solicitare a fost insotita si de posibilitatea* ca un director de proiect  sa indice experti de evitat in evaluarea propunerii de proiect depusa (conflicte institutionale sau personale, concurenta stiintifica).  Ulterior primirii acordului in data de 13.03.2015, UEFISCDI a actionat in consecinta.


In plus, cu acordul CNCS, UEFISCDI a solicitat autorilor de articole din zona “rosie” de premiere sa recomande dintre co-autorii articolelor respective.
 

 

*la cerinta Asociatiei Ad-Astra


(articol actualizat in: 25/3/2015)
Trimite pe email