Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Competitia FameLab 2015


Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii sustine, in calitate de partener, cea de-a  VIII-a editie FameLab Romania.

FameLab International este o competitie incitanta, organizata de British Council, care umareste sa descopere tinerele talente in comunicarea stiintei.

Castigatorul competitiei va reprezenta Romania la finala FameLab International care va avea loc, in perioada 3 – 7 iunie 2015, in cadrul Cheltenham Science Festival din Marea Britanie.


Pentru ca sa participi la FameLab trebuie sa ai intre 18 – 35 de ani si sa te inscri la una din cele 6 selectii regionale. Selectiile regionale s-au desfasurat in luna aprilie la British Council Bucuresti si in universitatile partenere din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara.


Participantii au  trebuit sa sustina o prezentare de 3 minute, in limba romana,  pe o tema din domeniile stiintelor, tehnologiei, matematicii, ingineriei si medicinii in fata publicului si a unui juriu format din personalitati din domeniul stiintelor si mass-media. Prezentarile au trebuit sa fie nu doar corecte din punct de vedere stiintific, dar si suficient de interesante si de atractive pentru a transmite pasiunea pentru stiinta si tehnologie publicului larg.

Informatii detaliate privind editia din 2015 a FameLab Romania, sunt disponibile la:
http://www.britishcouncil.ro/programe/educatie/famelab


   


(articol actualizat in: 25/5/2015)
Trimite pe email