Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Conferinta Ministeriala a Spatiului European al Invatamantului Superior (SEIS), Yerevan, Armenia


Peste 60 delegatii ministeriale din Europa si din lume au participat in perioada  14-15 mai 2015 la Conferinta Ministeriala a Spatiului European al Invatamantului Superior si a patra editie a Bologna Policy Forum. Romania a organizat editia din anul 2012 a acestei conferinte si a gazduit Secretariatul Bologna in perioada  2010-2012, asigurand tranzitia catre Armenia si continuand sa gazduiasca portalul permanent al Procesului Bologna si arhiva electronica a acestui proces inter-guvernamental care include 47 state membre.


In pregatirea Conferintei Ministeriale a Procesului Bologna din 2012, Romania a organizat, in 2011, prima a editie a conferintei „Future of Higher Education - Bologna Process Researchers' Conference” (FOHE-BPRC), fiind considerata primul dialog structurat si la nivel inalt intre cercetatori si reprezentanti ai decidentilor nationali pe tema politicilor in invatamantul superior din cele 47 state membre ale Spatiului European al Invatamantului Superior.

In anul 2014 a avut loc cea de-a doua editie a Conferintei FOHE BPRC ale carei concluzii au fost prezentate de raportorul general, Dl. Liviu Matei, provost al Universitatii Centrale Europene, in cadrul Conferintei Ministeriale. Vocea cercetatorilor a fost transmisa si prin diseminarea catre participantii la evenimentele ministeriale a celor 2 volume The European Higher Education Area: Between Critical Reflections and Future Policies, care includ articole de cercetare prezentate in cadrul Conferintei Cercetatorilor, publicate de catre editura Springer.

Contributia Romaniei la aceste evenimente a inclus asistenta acordata de Ligia Deca, coordonator al Secretariatului Bologna in perioada 2010-2012, in prezent expert politici publice al UEFISCDI, ca raportor pentru una din sesiunile Conferintei Ministeriale.

(articol actualizat in: 19/5/2015)
Trimite pe email