Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel Biodiversa3 2015


     

Apel BiodivERsA3 2015 pentru propuneri proiecte de cercetare Pan-Europene

BiodivERsA3 ERA-Net are placerea sa anunte lansarea apelului de proiecte intitulat “Intelegerea si managementul dinamicii biodiversitatii solurilor si sedimentelor pentru a imbunatati functionarea ecosistemelor si furnizarea de servicii ecosistemice in contextul schimbarilor globale: cazul (1) solurilor si sedimentelor si (2) terenurilor-raurilor-sistemelor marine (conectivitate habitate, infrastructuri verzi si albastre, naturalizarea oraselor)

Apelul acopera urmatoarele doua teme:

Tema 1: Intelegerea si managementul dinamicii biodiversitatii solurilor si sedimentelor pentru a imbunatati functionarea ecosistemelor si furnizarea de servicii ecosistemice.

Tema 2: Intelegerea si managementul dinamicii biodiversitatii din terenuri, rauri si zone marine (conectivitate habitate, infrastructuri verzi si albastre, naturalizarea oraselor) pentru a imbunatati functionarea ecosistemului si furnizarea serviciilor ecosistemice.

Bugetul global indicativ pentru acest apel este de cca 30 milioane de Euro.

Data lansarii apelului este 14 mai 2015 si cea de inchidere intre Decembrie 2015 si Februarie 2016.
Anuntul complet al apelului poate fi descarcat de aici.

Depunerea proiectelor se va face in 2 pasi, cu obligativitatea de inscriere a pre-propunerilor pana la data de 20 iulie 2015 (17:00, GMT+1:00).
Pre-propunerile si propunerile de proiecte (in limba engleza) se depun online in platforma web dedicata.

Echipele de cercetare sunt invitate sa formeze consortii de cercetare transnationale formate din minim 3 tari participante la apel. Exceptie fac propunerile ce includ grupuri de cercetatori din outermost regions (OR) si overseas countries and territories (OCT) pentru care este suficient ca grupurile de cercetatori sa provina din 2 tari diferite iar propunerea sa implice 3 organizatii de finantare diferite.

Propunerile de proiecte de cercetare vor fi evaluate pe criterii de excelenta stiintifica si relevanta politica/implicarea stakeholderilor Este de asteptat ca valoarea europeana adaugata a proiectelor sa fie demonstrata in mod clar.
Pentru mai multe detalii cu privire la eligibilitate, criteriile de evaluare, ghidul aplicantului si alte documente utile va rugam consultati detaliile pe site-ul Biodiversa urmand link-ul de aici.

In aceast apel, sunt prezente 25 de organizatii de finantare din 16 tari: Belgia, Bulgaria, Estonia, Franta, Germania, Ungaria, Lituania, Olanda (inca neconfirmat), Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, Elvetia si Turcia.

Regulile de eligibilitate si cerintele administrative nationale precum si persoanele de contact la nivel national le puteti gasi aici.

In vederea cautarii de parteneri pentru ofertele de proiecte transnationale se recomanda utilizarea platformei online dedicate „Partner Search Tool”si urmarea instructionilor disponibile.

Persoane de contact:

Luciana BRATU, e-mail: luciana.bratu@uefiscdi.ro,
tel: +4021 30 71 935

Adrian Asanica, e-mail: adrian.asanica@uefiscdi.ro
 


(articol actualizat in: 19/5/2015)
Trimite pe email