Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email
Evenimente Nationale

Conferinta Internationalizarea invatamantului superior si a cercetarii


In data de 26 iunie 2015 a avut loc conferinta “Internationalizarea Invatamantului Superior si a Cercetarii din Romania”, organizata de UEFISCDI la Centrul de Conferinte al Institutului National de Statistica, Sala Amfiteatru, Bucuresti (Bulevardul Libertatii nr. 16).

 


In cadrul conferintei s-au lansat platformele web Registrul National al Infrastructurilor de Cercetare (ERRIS – Engage in the Romanian Research Infrastructures System) si Study in Romania – instrumente esentiale pentru promovarea invatamantului superior si a cercetarii din Romania, la nivel national si global.

Platforma ERRIS a fost dezvoltata pentru a veni in sprijinul coordonatorilor infrastructurilor de cercetare publice/private din Romania si a celor care doresc sa beneficieze de serviciile oferite de aceste infrastructuri, stimuland colaborarea si participarea la retele nationale si internationale de profil a comunitatii stiintifice din Romania.
 
Platforma Study in Romania promoveaza invatamantul superior romanesc la nivel global, contribuind la atragerea studentilor nationali si internationali in programe de studiu din oferta educationala a universitatilor romanesti.


Aceste doua platforme au fost dezvoltate in cadrul proiectelor PODCA, “Eficientizarea monitorizarii electronice a datelor din sistemul CDI(TIC)”, respectiv POSDRU, “Internationalizare, echitate si management universitar pentru un invatamant superior de calitate (IEMU)”.

 

Agenda: aici
Comunicat de presa: aici
Conferinta in imagini

 

 

Persoana de contact UEFISCDI:

Adriana Rotar
Telefon: 021 3080567
E-mail: adriana.rotar@uefiscdi.ro

(articol actualizat in: 29/6/2015)
Trimite pe email