Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email
Evenimente Internationale

Atelier de lucru Crazy Futures III


In perioada 25-27 august 2015 UEFISCDI a  organizat atelierul de lucru Crazy Futures III, un eveniment care, datorita succesului de care s-a bucurat, a devenit o traditie in randul comunitatii internationale de studii prospective.


Conceptul acestui eveniment a fost analiza unor trendu-uri actuale dintr-o perspectiva informala si nonconformista, astfel reusindu-se organizarea unor intalniri bogate din punct de vedere intelectual, dar, in acelasi timp destinse si oportune colaborarilor cu experti in domeniu.


Obiectivul acestei editii de Crazy Futures, cu titlul – Media Meaning for Horizon Scanning. Promise and Limits of Natural Language Processing, a fost facilitarea colaborarii intre doua comunitati internationale de experti: cei interesati de studile prospective si ale viitorului, cu accent pe tema scanarii orizontului si comunitatea implicata in domeniul Procesarii de Limbaj Natural (NLP). Participantii au avut oportunitatea sa schimbe idei in cadrul unui format de eveniment interactiv, structurat in module cu scurte prezentari si dezbateri stimulative cu privire la identificarea timpurie a semnalelor slabe ce prevestesc schimbarea.  


Intocmai ca la editiile trecute, evenimentul s-a  bucurat de participarea unui numar reprezentativ de experti internationali si romani, dispusi sa dezbata teme importante intr-un mod abordabil. Coordonarea atelierului a fost asigurata de Ziauddin Sardar cu o expertiza bogata in studiile prospective si Octavian Popescu, cercetator la IBM.


Evenimentul a fost precedat de un alt atelier de lucru: Creative Futures Workshop (24-25 august 2015) destinat doctoranzilor si studentilor inscrisi la scolile post-doctorale, interesati sa dezbata si sa analizeze metode inovative si creative prin care sa se imagineze si sa se creeze noi modele de viitor si coordonat tot de profesorul Sardar. In cadrul acestui atelier de formare, au fost analizate modalitati creative de explorare, dar si de modelare a viitorului. Folosind o metoda inovativa - “the three tomorrows”, participantii avand oportunitatea de a face predictii si prognoze cu privire la inovatiile viitorului, intr-un cadru stimulativ si lucrativ.


Premisa acestor eveniment il reprezinta un proiect UEFISCDI in derulare, a carei tinta este dezvoltarea unui Radar pentru semnale slabe, mai precis un sistem de mapare a fenomenelor emergente (tehnologii emergente, schimbari comportamentale, s.a.) la nivel global.


 

Persoana de contact UEFISCDI:
Alexandra ROMAN
Telefon: 021 30 71 983
E-mail: alexandra.roman@uefiscdi.ro

(articol actualizat in: 8/9/2015)
Trimite pe email