Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Procesul de evaluare TE 2014_Modul de desfasurare [1]



1. Fiecare propunere de proiect declarata eligibila este evaluata, in mod independent, on-line, de 3 experti evaluatori. La finalizarea celor 3 evaluari individuale, fiecare expert primeste automat notificari, pe email, pentru vizualizarea celorlalte doua fise, avand astfel posibilitatea de a-si armorniza notele/comentariile (daca este cazul).
Unul din cei trei experti evaluatori este desemnat aleator raportor, avand rolul de a intocmi raportul de evaluare (fisa de consens).
Cei trei evaluatori au la dispozitie o interfata de tip “forum” pentru discutii asupra evaluarilor efectuate. In baza acestor discutii, raportorul intocmeste raportul de evaluare. La finalizarea raportului de evaluare ceilalti doi experti primesc notificari automate pe email pentru vizualizare si exprimarea opiniei (vot agree/disagree) asupra acestuia.
 

2. Directorii de Proiecte pot vizualiza raportul de evaluare on–line, in conturile din platforma www.uefiscdi-direct.ro,. Acestia pot raspunde, argumentat, pe fiecare criteriu in parte, la observatiile critice existente in raportul de evaluare.
Raspunsul directorului de proiect nu este obligatoriu!
 

3. Cei trei evaluatori primesc automat notificare privind existenta feed-back-ul dat de directorul de proiect. Prin interfata de tip forum acestia discuta feedbackul transmis de directorul de proiect. In urma acestor discutii, raportorul modifica raportul de evaluare, daca se considera necesar. Ulterior, ceilalti doi evaluatori sunt solicitati sa-si exprime opinia (vot agree sau disagree).
In situatia in care nu exista raspuns de la directorul de proiect, propunerea de proiect ajunge direct in faza de panel.
 

4. In sedintele de panel se discuta toate proiectele evaluate (raportul de evaluare si raspunsul directorului de proiect, daca exista), cu accent asupra celor care au raportul de evaluare cu “vot disagree”.
In urma discutiilor in panel, se realizeaza raportul final de evaluare si se stabileste punctajul  corespunzator rezultatelor preliminare.

 


[1] Conform pachetului de informatii aprobat prin OMEN 631/10.11.2014.

 


(articol actualizat in: 6/7/2015)
Trimite pe email