Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email
Evenimente Nationale

Conferinta Nationala ”Internationalizare si echitate in invatamantul superior: Construind un scenariu mai bun pentru viitor”


UEFISCDI  a organizat impreuna cu Catedra UNESCO pentru Politici in Stiinta si Inovare din SNSPA, Conferinta Nationala ”Internationalizare si echitate in invatamantul superior: Construind un scenariu mai bun pentru viitor”.

 


Evenimentul, organizat in cadrul proiectului POSDRU ”Internationalizare, echitate si management universitar pentru un invatamant superior de calitate” (IEMU), s-a desfasurat in perioada 23 – 24 septembrie 2015, la sediul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative (din Bdul. Expoziti, nr. 30 A, Bucuresti).

Conferinta s-a adresat membrilor comunitatii academice, reprezentantilor autoritatilor publice si agentiilor nationale cu atributii in domeniul educatiei, reprezentantilor  societatii civile si actorilor in domeniu.

Aspirand spre un sistem echitabil de invatamant superior” a fost cadrul general sub care s-a desfasurat  prima zi a conferintei. In cadrul acesteia au fost prezentate studiile de impact dezvoltate in cadrul proiectului ce au abordat politicile de echitate deja implementate in sistemul de invatamant superior romanesc. De asemenea, au fost dezbatute o serie de propuneri de dezvoltare strategica a dimensiunii echitatii in invatamantul superior in contextul elaborarii, de catre echipa de experti a proiectului, a unui Cadrul Strategic privind echitatea.


Cea de a doua zi a conferintei a fost  dedicata dezvoltarii internationalizarii educatiei “Internationalizarea Invatamantului Superior o premisa necesara pentru calitate” in care au fost consultati principalii actori din domeniul educatiei privind propunerea de document-cadru pentru o propunere de Strategie Nationala a internationalizarii educatiei. De asemenea, au fost diseminate rezultatele intermediare ale proiectului prin prezentarea portalului Study in Romania, a propunerii de Blueprint pentru promovarea invatamantului superior din Romania, si a sistemului de indicatori privind internationalizarea educatiei. 

Documentele prezentate in cadrul conferintei au fost supuse dezbaterii publice, recomandarile au fost asteptate pana la data de 2 octombrie 2015, pe adresa iemu@uefiscdi.ro.
 

Documentele de lucru si prezentarile sustinute in cadrul conferintei sunt disponibile aici


Aparitii in mass-media:

Ziarul Stiintelor


Conferinta in imagini

   
   
   

 

 

Persoana de contact UEFISCDI:

Adelina POPA
E-mail: adelina.popa@uefiscdi.ro
Telefon: 021 3071997

(articol actualizat in: 28/10/2015)
Trimite pe email