Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel CHIST-ERA 2015 (The 6th international Call for research projects)


A fost deschis cel de-al 6-lea apel in cadrul proiectului CHIST-ERA (European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies ERANET) pentru propuneri de proiecte in urmatoarele doua domenii:

  • User-Centric Security, Privacy and Trust in the Internet of Things (SPTIoT)
  • Terahertz Band for Next-Generation Mobile Communication Systems (TMCS)

Romania va sustine participarea cercetatorilor in ambele tematici de cercetare, prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

Consortiul Chist-ERA a creat un instrument de finantare comuna pentru sustinerea grupurilor internationale de cercetare care se angajeaza in cercetarea pe termen lung in domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, prin  realizarea de proiecte colaborative multidisciplinare cu un inalt grad inovativ. Prin acest instrument, organizatiile de finantare implicate sprijina si se alatura agendei Uniunii Europene "Tehnologii viitoare si emergente (FET)".

Institutiile care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte. Grupurile multidisciplinare de cercetare, ce alcatuiesc consortiul proiectului, pot cuprinde minim 3 parteneri din cel putin 3 tari distincte participante la apel. De asemenea, se va urmari ca partenerii dintr-o singura tara participanta la consortiu sa nu depaseasca 60% din finantarea pe proiectul respectiv.

Modalitate de aplicare: Propunerile se depun doar in format electronic de catre coordonatorul de consortiu, prin sistemul ESS – Electronic Submission System gazduit de site-ul proiectului: http://www.chistera.eu/call-2015-announcement si care va fi disponibil incepand cu luna decembrie. Documentele suport  - „Proposal form” si „Financial template” prezentate mai jos, vor fi incarcate direct pe platforma electronica de catre coordonatorul consortiului (in aceasta faza, documentul financiar este util pentru pregatirea propunerii de proiect).

Propunerile se pot depune pana cel tarziu 13 ianuarie 2016 (17:00 CET). Informatii complete despre acest apel (tari partenere, beneficiari eligibili, cerinte pentru aplicanti, procedura de evaluare, raportare, reguli de eligibilitate ale tarilor participante la call) sunt disponibile la adresa de web: http://www.chistera.eu/call-2015-announcement.

Documente suport: call document .pdf;  Proposal form.doc; Financial Template.xlsx; leaflet.pdf

Bugetul Romaniei aprobat pentru acest call este de 300.000 euro pentru ambele tematici. Propunerile de proiecte acceptate la finantare (echipa din Romania) vor fi contractate cu respectarea regulilor PN III (Planul National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014-2020). Durata unui proiect poate fi de 24 sau 36 de luni.

Pentru aplicantii din Romania: proiectul se desfasoara intr-o institutie sau unitate de cercetare-dezvoltare din Romania, inclusiv intr-o institutie de invatamant superior (institutie gazda). Institutia gazda nu poate fi o intreprindere, in sensul legislatiei privind ajutorul de stat.

Cautare parteneri: http://www.chistera.eu/node/add/call-2015-eoi


Persoana de contact:

Monica CRUCERU
e-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro
tel.: +40 21 3080561


(articol actualizat in: 16/11/2015)
Trimite pe email