Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Scoping Workshop for 2nd Era-Net Smart Grids Plus


UEFISCDI a fost reprezentata de un delegat la doua evenimente desfasurate in cadrul intalnirilor de management din proiectul Era-NET Smart Grids Plus.


Data: 27-28 octombrie 2015
Locatia: Malmo, Suedia
 

1. Scoping Workshop:

Eveniment organizat pentru a identifica noi directii pe care se va concentra al doilea apel al programului Era-Net Smart Grids Plus si cai prin care sa raspunda mai bine dezvoltarii societatii si directiilor urmarite de Comisia Europeana. Rezultatele acestuia vor fi abordate si in carul intalnirilor viitoare, urmatoarea fiind planificata in Baden, Elvetia (14-15 decembrie 2015). Mai multe informatii si agenda atelierului, gasiti pe site-ul programului.

 Workshop-ul in imagini:

 
   

 

 2. Tur tehnic in Hyllie:

Vizita organizata in regiunea Hyllie pentru reprezentantii tarilor participante la apel pentru a observa aplicatiile smart grids si aportul pe care acestea il au in conceptul de 'smart cities'. Delegatii au avut oportunitatea sa asiste, printre altele, la demonstratii de utilizare smart grids & ICT pentru monitorizarea si eficientizarea consumului energetic in cladirile din Hyllie, alimentarea cu un consum energetic redus a masinilor electrice sau captarea energiei solare si utilizarea aceteia pentru iluminat public sau energie in statia de cale ferata din aceasta zona.  Experimentele din regiunea vizitata au reusit datorita implicarii comunitatii, contribuind la cresterea economica si la vizibilitatea orasului Malmo, situandu-se pe locul 4 in clasamentul celor mai inovative orase al OECD in 2014.
 

Turul in imagini:

   

 

(articol actualizat in: 11/11/2015)
Trimite pe email