Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel 2015 FLAG-ERA


Rezultate apel 2015 FLAG-ERA


FLAG-ERA, proiectul Flagship ERA-NET, in sinergie cu Flagship-ul Graphene si cu proiectul Human Brain a selectat spre finantare 19 proiecte ca rezultat al primului sau apel transnational (FLAG-ERA JTC 2015).

Proiectele de cercetare selectionale, includ 13 proiecte sinergice cu proiectul Flagship Graphene si 6 proiecte sinergice cu proiectul Human Brain, pentru un buget total de 9.9 milioane de euro, respectiv 3.6 milioane euro. 4 dintre acestea sunt in aria stiintifica a proceselor avansate de nanofabricare si spintronica, 3 se ragasesc in aria noilor materiale si heterostructurilor, in timp ce restul proiectelor acopera diverse arii : imunogenimic si proteomics; senzori chimici si biologici; aplicatii ale nanofluidelor; modele computationale ale sistemelor, prototipurilor si aparaturilor. O echipa de cercetare din Romania este partenra in proiectul Graphitivity, aprobat in cadrul sectiunii Graphene.

In legatura cu proiectele aferente HBP, 4 din cele 6 proiecte finantate, vor contribui la intelegerea functionarii creierului printr-o cartografiere specifica a creierului uman sau cel al soarecilor. Celelalte 2 proiecte sunt in domeniile neurostiintelor si neuroinformaticii teoretice.

Lista proiectelor recomandate la finantare  se afla aici .

Apelul FLAG-ERA 2015 este prezentat in detaliu la adresa: aici

Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul oficial al apelului http://www.flagera.eu/ 

 

 

Persoana de contact:

Domnica COTET
e-mail: domnica.cotet@uefiscdi.ro
tel: +4 021 30 23 880
 

 


(articol actualizat in: 9/2/2016)
Trimite pe email