Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel 2016 FLAG ERA


Titlu  apel: FLAG-ERA Apel Transnational Comun (JTC) 2016

In data de 22 ianuarie 2016, Consortiul proiectului FLAG-ERA a lansat un apel transnational comun pentru a sprijini finantarea proiectelor transnationale  de cercetare de excelenta ( de tipul Flagship). Noul apel transnational (JTC) 2016 va sprijini aplicatii in cadrul celor patru tipuri de proiecte pilot : FuturICT, Guardian Angels, IT Future of Medicine, si  Robot Companions  cu scopul de a  depune propuneri pe  viziunea identificata de aceste patru proiecte ( Flagship Pilots).


Obiectivele Apelului  Transnational Comun  (JTC) FLAG-ERA  2016:

Acest apel isi propune sa sprijine proiectele din domeniul celor patru arii tematice. Vor fi selectate proiectele care:

  • prezinta activitati federative cu potential de a dezvolta o coordonare de lunga durata a unui cluster de centre de cercetare la nivel European si international,  care impartasesc  viziunea unificatoare propusa;
  • completeaza initiativele existente, avand un caracter de  transformare a acestora, cu un ridicat potential de impact, in special prin schimbari de organizare si practici in activitatile  de cercetare și inovare ;
  • organizeaza activitati de  retea si furnizeaza planuri si  recomandari pentru activitati de cercetare si inovare viitoare, dincolo de proiectul propus.

Partenerii implicati in apel :
FLAG-ERA este un proiect de tipul  ‘Flagship ERA-Net’ al carui consortiu este format din  reteaua nationala si regionala de organizatii de finantare din Europa si din afara ei. Tarile participante in apelul transnational comun FLAG-ERA (JTC) 2016, au angajat un buget total de aproximativ 14 M€, dupa cum urmeaza:

Tara/Regiune

Organizatia finantatoare

Budget Indicativ

Topic 1

ICTSS

Topic 2

HESN

Topic 3

DMC

Topic 4

CR

Belgia  

( comunitatea vorbitore de limba franceza)

FNRS

50 k€

50 k€

50 k€

50 k€

Belgia ( Flandra)

VLAIO

500 k€

500 k€

500 k€

500 k€

Franta

ANR

500 k€

500 k€

-

500 k€

INCa

-

-

400 k€

-

Italia

MIUR (grants)

500 k€

500 k€

500 k€

500 k€

MIUR (loans)

500 k€

500 k€

500 k€

500 k€

Latuania

LZA

380 k€

200 k€

-

200 k€

Romania

UEFISCDI

125 k€

125 k€

125 k€

125 k€

Elvetia

SNSF

1000 k€

1000 k€

-

1000 k€2

Turcia

TUBITAK

400 k€

400 k€

400 k€

400 k€

 

Total:

3955 k€

3775 k€

2 475 k€

3775 k€


Tematicile apelului: 

•    ICT for Social Sciences (ICTSS)
•    High-Efficiency Sensor Networks (HESN)
•    Digital Medicine for Cancer (DMC)
•    Cooperative Robots (CR)

Rezultate estimate: avand in vedere ca obiectivul apelului este acela de a incuraja cooperarea pe scara larga, la nivel european, spre deosebire de majoritatea apelurilor ERA-NET traditionale, in cazul de fata se urmareste  sprijinirea unui singur proiect  pe fiecare arie tematica. Asa cum rezulta din actiunile pilot pregatitoare,  acest nou apel este deschis echipelor de cercetare indiferent daca acestea au fost sau nu,  membre ale consorțiilor proiectelor pilot.

Procedura aplicare: propunerile sunt inaintate de catre un consortiu international cu parteneri din mai multe tari iar evaluarea si selectia  propunerilor este internationala. Contractul pentru proiectele selectate se stabileste  direct intre partenerii din consortiu si agentia de finantare a fiecaruia dintre acestia. Partenerii trebuie sa fie eligibili pentru a primi finantare de la agentia de finantare de la care se solicita fonduri.

Calendar:

Etapa 1: Deschiderea apelului - 22.01.2016
Etapa 2: Data limita pentru depunerea  propunerilor 31.03.2016-17:00 CET
Platforma depunere aplicatii: submission.flagera.eu ce va fi disponibila incepand cu 1 martie 2016

 

Durata:
Proiectele pot fi finantate pe o perioada de 36 de luni, functie de reglementarile individuale ale organizatiilor de finantare.

Eligibilitatea consortiilor:
Fiecare consortiu care va depune o propunere de proiect, trebuie sa specifice tematica selectata. Bugetul solicitat nu trebuie sa depaseasca bugetul alocat tematicii respective. Deoarece se doreste ca in cadrul fiecarei tematici sa se finanteze mai mult de un proiect, este incurajata cea mai buna utilizarea a bugetului si implicarea de parteneri din toate organizatiile care finanteaza apelul. Consortiile pot include membrii care au participat in proiectele pilot sau care nu au participat in aceste proiecte. Se recomanda participarea in consortiu a cel putin unui membru din cadrul fiecarei organizatii care finanteaza tematica respectiva. Un partener poate participa in mai multe propuneri de proiect.

Modalitatea de aplicare:
Exista o singura etapa pentru depunerea propunerilor de proiecte. Un document comun de propunere (in limba engleza, maximum 40 pagini, in format PDF) va fi pregatit de catre partenerii fiecarui consortiu, urmand a fi depus electronic de catre persoana desemnata drept coordonatorul proiectului. Termenul limita pana la care propunerile de proiecte trebuie depuse in format electronic  prin sistemul de depunere online (http://submission.flagera.eu/) va fi anuntat in perioada urmatoare. Pentru intrebari tehnice referitoare la depunerea propunerilor, va rugam sa contactati secretariatul apelului sau reprezentantul organizatiei de finantare din tara dumneavoastra.

 

Link-uri utile:

Pentru mai multe informatii legate de tematici, criterii de eligibilitate si depunerea propunerilor in cadrul apelului transnational comun (JTC) puteti sa consultati:


Mai multe informatii despre  FLAG-ERA gasiti pe site-ul proiectului: www.flagera.eu



Persoana de contact:

Domnica COTET
e-mail: domnica.cotet@uefiscdi.ro
tel: +4 021 30 23 880
 

 


(articol actualizat in: 9/2/2016)
Trimite pe email