Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Competitia FameLab 2016


Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii sustine, in calitate de partener, cea de-a  IX-a editie FameLab Romania.

FameLab este cel mai important concurs international de comunicare a stiintei pentru public, organizat de British Council in parteneriat cu Cheltenham Festivals.

Proiectul FameLab isi propune cresterea interesului elevilor pentru stiinta si tehnologie prin descoperirea, dezvoltarea si promovarea unor talente capabile sa prezinte subiecte interesante din domenile stiintei si tehnologiei intr-un mod cat se poate de captivant pentru publicul larg.


Competitia FameLab 2016:

Competitia se adreseaza tinerilor pasionati de stiinta cu varsta cuprinsa intre 18-35 de ani, care pot fi elevi din liceele din intreaga tara, profesori de stiinte, studenti, cercetatori si cadre didactice universitare, ingineri, medici.

Prezentarile sustinute in cadrul concursului FameLab trebuie sa aiba cel mult trei minute si un format cat mai atractiv pentru public (de tipul stand-up comedy). Juriile sunt compuse din personalitati din lumea stiintei si din mass-media.

Calendar competitional preselectii regionale:

  • 8 aprilie 2016: Universitatea Politehnica din Timisoara;
  • 15 aprilie 2016: Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti (prezentari exclusiv cu tematica medicala);
  • 18 aprilie 2016: Sediul British Council - Bucuresti;
  • 21 aprilie 2016: Universitatea Politehnica Bucuresti (in cadrul fesivalului  Polifest);
  •      aprilie 2016: Universitatea “Babes Bolyai" din Cluj-Napoca(data urmeaza sa fie confirmata);
  • 26 aprilie 2016:Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iasi.

 
Inscrierea concurentilor in faza de selectie se face pe pagina proiectului FameLab, iar formularele de inscriere se pot trimite pe adresa  famelab@britishcouncil.ro cu cel putin 24 de ore inaintea fiecarei preselectii regionale.

British Council si partenerii acestui eveniment vor oferi premii atractive concurentilor selectati, printre care si un masterclass de comunicare sustinut de experti britanici si romani si o calatorie in Marea Britanie pentru castigatorul finalei FameLab Romania care ne va reprezenta, in luna iunie, la  finala internationala FameLab din cadrul Festivalului de stiinta de la Cheltenham.

Mai multe detalii despre inscriere si etapele competitiei pe website-ul British Council:
www.britishcouncil.ro/famelab


 

Contact:
famelab@britishcouncil.ro


(articol actualizat in: 11/3/2016)
Trimite pe email