Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Kick-off meeting ERA-Net Smart Grids Plus


Delegatul UEFISCDI a participat la intalnirea de kick-off organizata de echipa de suport a initiativei pentru echipele care au obtinut finantare in primul apel desfasurat in 2015. Printre acestea se numara si proiectul CERA-SG, parteneriat intre Romania si Germania, care implica reprezentanti din mediul de cercetare si privat, intentionand sa piloteze in tara noastra o solutie de eficientizare a retelelor inteligente (smart grids) prin exploatarea cu metode noi a datelor privind detectarea pierderilor din reteaua de distributie electrica. Scopul final este eficientizarea consumului energetic, care sa se traduca in costuri reduse pentru utilizatorii finali.


Data: 15 -17 iunie 2016
Locatia
:
Split, Croatia


Principalele topici abordate:

Pe parcursul celor doua zile, in cadrul workshopurilor, s-a lucrat pe platforma Expera cu scopul de a familiariza audienta specifica si de a contribui la crearea comunitatii Smart Grids Knowledge Community la nivel european.
Temele abordate, in limba engleza:
 

  • System Architecture and Modelling
  • Consumer and Citizen Involvement
  • Interoperability and Standardisation
  • Regulatory and Market Development
  • Storage and Cross Energy Carrier Synergies


 
Implicare UEFISCDI:
In calitate de reprezentant manager de program, delegatul UEFISCDI a participat la workshop-ul de creare a KPIs (key performance indicators) pentru proiectele finantate in 2015. Urmatoarea intalnire a comitetului director al initiativei ERA-Net Smart Grids Plus va avea loc in Bucuresti, UEFISCDI avand rolul de coordonator organizare, alaturi de echipa de suport.
 

Pentru mai multe informatii, accesati pagina web a initiativei:
http://www.eranet-smartgridsplus.eu/news-events/impressions-from-the-project-kick-off-2016/


 

(articol actualizat in: 7/7/2016)
Trimite pe email