Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email
Evenimente Internationale

Conferinta internationala eDigiregion: Inter-regional trans-national cooperation: Scaling up local RDI ecosystems


UEFISCDI, partener in cadrul proiectului eDigiregion alaturi de organizatii din Irlanda, Spania si Ungaria, participa la cea de-a 3-a conferinta internationala  Inter-regional trans-national cooperation: Scaling up local RDI ecosystems organizata in Spania, la Albacete.


Acest eveniment se va concentra in prima zi pe interoperabilitatea dintre actorii regionali (autoritati, centre de cercetare/universitati si sectorul privat) pentru a defini si a implementa un plan comun de actiune, aliniat prioritatilor economice si, in special, celor care privesc strategiile de specializare inteligenta (smart specialisation).  Aceasta de-a 3-a conferinta va avea scopul de a comunica rezultatele obtinute pana acum la nivelul fiecarei regiuni implicate in proiect, precum si de a detalia gradul de implicare al actorilor-cheie. Totodata, cu aceasta ocazie, se va pune accent pe colaborarile inter-regionale si activitatile de internationalizare din domeniile Agendei Digitale care incurajeaza concepte precum “open innovation” si sprijina dezvoltarea regionala, oferind noi oportunitati de afaceri pentru start-up-uri si contribuind la transferul de cunoastere inter-regional (mentoring). In cea de-a doua zi a evenimentului, pe 17 noiembrie, va avea loc un workshop dedicat subiectului industrie 4.0 - o are prioritara identificata in toate cele patru tari implicate in proiectul eDIGIREGION, care va avea drept scop analiza politicilor existente care privesc acest subiect si experientele fiecarei regiuni. 

In paralel cu cele doua zile de conferinta se va organiza un workshop dedicat eDigiregion Support Framework, model de colaborare lansat cu ocazia conferintei organizata de UEFISCDI la Bucuresti, 18-19 mai.  Acest workshop va relua procesul inceput la Bucuresti cu cele patru echipe din Spania, Romania, Ungaria si Irlanda, care au participat fiecare cu cate un concept ICT inovativ in domeniul agricultura 4.0, masurand evolutia de pana acum si continuand sa incerce sa dezvolte relatia dintre promotorii si mentorii inclusi in acest model cu ambitia de a incuraja transformarea conceptelor in afaceri viabile la nivel inter-regional. Mentorii care participa in program vor interactiona cu promotorii si ii vor ghida pe parcursul celor doua zile, astfel incat echipele sa poata urca pe scena si sa prezinte audientei experientele lor si planurile de viitor dezvoltate. Exercitiul va fi reluat in primavara 2017, in Irlanda.

Detalii despre conferinta pot fi gasite pe pagina de prezentare dedicata, aici: http://www.edigiregionclm.com/ si pe paginile de Facebook sau Twitter ale proiectului.

Participarea la eveniment este gratuita, in baza unei inregistrari in prealabil online, aici:

http://edigiregionconferencealbacete.eventbrite.es/

 

 

Persoana de contact UEFISCDI:

Elena Simion
elena.simion@uefiscdi.ro
 

(articol actualizat in: 9/11/2016)
Trimite pe email