Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

FLAG-ERA JTC 2016


FLAG-ERA are placerea sa anunte rezultatele celui de al doilea apel transnational comun de proiecte (FLAG-ERA JTC 2016). Apelul s-a construit in baza proiectelor initiale, FET Flagship, in domeniile: Cooperative Robots, Digital Medicine for Cancer, High Efficiency Sensor Networks, and ICT for Social Sciences. Pentru fiecare arie prioritara a fost selectat si este recomandat pentru finantare un singur proiect. Finantarea variaza de la 1,5 pâna la 2,8 M € pe proiect, pentru un total de 9,3 M €, furnizate de organizatiile de finantare din noua tari europene. Parteneri din opt tari europene suplimentare, participa de asemenea, in aceste proiecte folosind fonduri proprii.

Cele 4 proiecte selectate vor incepe la inceputul anului 2017 si se vor implementa intr-o perioada de 3 ani. Ele vor mobiliza eforturile unui numar mare de organizatii din Europa care impreuna implica in mod direct mai mult de 60 de organizatii diferite. Proiectele vor pune in practica activitati federative, cu potential de a mobiliza alte initiative relevante si de a dezvolta o coordonare de durata a unui mare cluster de centre de cercetare europene si internationale, care impartasesc o viziune unitara. De asemenea ele se vor concentra asupra activitatilor transformative, cu un potential de impact ridicat, in special, prin schimbari de organizare si de practici. Se vor organiza, activitati in retea cu comunitatile de cercetare interesate de acest subiect si vor furniza planuri si recomandari pentru dezvoltarea unor activitati si colaborari viitoare cu scopul de a atinge un impact maxim.

Este de asteptat ca aceste proiecte sa conduca la initiative mai mari, pe termen lung, in cadrul programului FET Flagship sau in afara acestuia. In special trei dintre ele sunt legate de doua propuneri inaintate spre consultare de catre Comisia Europeana, pentru propunerile noi de FET Flagship si anume: RoboCom ++ si Future of Health Care Flagship. La modul general, proiectele vor oferi o platforma sustinuta de interactiune intre comunitatile de cercetare si organizatiile de finantare, in cadrul celor patru teme ale apelului si se asteapta sa joace un rol important in dezvoltarea modelului cooperativ initiat de programul FET Flagship.

Proiecte finantate :

  • Rethinking Robotics for the Robot Companion of the future - RoboCom++
  • Information Technology: Future of Cancer Treatment - ITFoC;
  • Large scale experiments and simulations for the second generation of  FuturICT- FuturICT 2.0;
  • Frictionless Energy Eficient Convergent Werables for Healthcare and Lifestyle applications- CONVERGENCE

  Mai multe informatii se pot gasi la adresa de website: https://www.flagera.eu/flag-era-calls/jtc-2016/jtc-2016-funded-projects/.

Persoane de contact:
Coordonator FLAG-ERA: edouard.geoffrois@anr.fr
Comunicator FLAG-ERA : florence.quist@frs-fnrs.be

FLAG-ERA website: http://www.flagera.eu
Informatii referitaore la programul FET Flagship: http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/fet-flagships


 

 


(articol actualizat in: 18/11/2016)
Trimite pe email