Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel proiecte FLAG-ERA II 2017



FLAG ERA II- Apel 2017

 

Titlu  apel: FLAG-ERA  Apel Transnational Comun (JTC) 2017- Graphene Flagship & Human Brain project

FET Flagship, Graphene si  Human Brain Project (HBP), sunt initiative pe scara larga in spatiul european de cercetare, adresandu-se marilor provocari  stiintifice si tehnologice (S & T), bazate pe o viziune unificatoare si anume: un proiect de baza care serveste aceasta viziune, pe de o parte si, pe  cealalta parte, mecanismele de aliniere cu acest proiect a eforturilor  de cercetare finantate din alte surse. In acest context, FLAG-ERA, prin „Flagship ERA-NET ", reuneste organizatii de finantare (NRFOs) nationale din Europa si din afara acesteia, cu scopul de a sprijini impreuna cu Comisia Europeana (CE), initiativele de tip FET Flagship.

 

Obiective :

 Unul dintre principalele obiective ale acestui apel este acela de a permite cercetatorilor sa complementeze proiectele Flagship actuale si sa colaboreze in vederea realizarii viziunii acestora, prin utilizarea unor apeluri existente sau transnationale specifice, nationale si regionale.  In particular, FLAG-ERA isi propune sa lanseze cereri de proiecte specifice, transnationale (JTCs), care sa permita cercetatorilor din mai multe tari sa contribuie  in comun la realizarea obiectivelor Flagship-urilor. Dupa primul apel  lansat in urma cu doi ani (JTC 2015), prezentul apel este cel de al doilea JTC care sprijina cele doua Flagship-uri. Ca o noutate in acest apel, comparativ cu apelul din  2015, pentru a sprijini Flagship-ul Graphene catre niveluri superioare de pregatire tehnologica (TRL), in cadrul acestui domeniu este  organizat un sub-apel suplimentar, in cercetare aplicata si inovare, aditional apelului pentru cercetarea de baza.  Pentru Flagship-ul HBP, sub-apelul acopera atat cercetarea de baza cat si cercetarea aplicata. Fiecare sub-apel se adreseaza unor domenii  diferite de cercetare si va fi evaluat de catre paneluri  de evaluare diferite.

 

Partenerii implicati in apel :

Tabelul de mai jos prezinta lista agentiilor de finantare participante (NRFOs) in cadrul acestui apel, bugetele indicative si numarul estimat de echipe de cercetare finantate . Este de mentionat ca lista de NRFOs participante depinde de Flagship si, pentru Flagship-ul Graphene depinde  si de tipul sub-apelului ("cercetare de baza" sau "cercetarea aplicata si inovare").

Agentiile de finantare participante in acest apel sunt listate mai jos. Apelul va fi condus simultan de aceste agentii si va fi coordonat central de catre secretariatul apelului comun (JCS). Persoanele de contact  (NCPs) ale acestor agentii sunt precizate in Anexa II iar datele de contact  ale JCS sunt prevazute pe prima pagina a documentului apelului. Apelul JTC 2017 il gasiti la the JTC 2017 Call Announcement. Descrierea domeniilor stiintifice este prevazuta in Anexa I. Numai propunerile care se adreseaza acestor domenii vor fi luate in considerare.

Mai multe informatii despre apel puteti gasi la : https://www.flagera.eu/flag-era-calls/jtc-2017/call-announcement

Calendarul  apelului: 

Calendarul apelului este informativ. Termenul exact pentru aplicatia finala va fi furnizat  cu ocazia notificarii asupra acceptarii pre-propunerii.

14 Martie  2017

Termen depunere pre-propunere

Mai 2017

Notificarea acceptarii  pre-propunerii

Jul 2017

Termen depunere propunere finala

Oct 2017

Notificarea acceparii propunerii finale

Dec 2017 - Martie 2018

Start proiect (durata 3 ani)

 

 Eligibilitatea Consortiului

Consortiul trebuie sa fie international, format din cel putin 3 parteneri din 3 tari diferite. Este posibil ca numai doua tari sa solicite finantare, cu conditia ca partenerul din cea de a treia tara sa faca dovada ca isi va asigura fonduri proprii, in calitate de partener al sub-proiectului Flagship ( Graphene sau HBP). Consortiul trebuie sa indeplineasca cel putin una din conditiile de mai jos:

  •    cel putin 3 parteneri din trei tari diferite participa in JTC;
  •    cel putin 2 partneri din 2 tari diferite  participa in JTC plus un partener al sub-proiectului Flagship, dintr-o   tara    diferita de cele doua, care nu solicita fonduri in cadrul apelului,  asigurandu-si propria finantare.

Coodonatorul consortiului trebuie sa fie un partener care solicita fonduri, dintr-o tara care participa la acest apel.

Eligibilitatea partenerilor:

Organizatiile care solicita finantare in cadrul apelului trebuie sa respecte criteriile  de eligibilitate nationale, specifice tarilor din care fac parte. Sunt eligibile organizatii de cercetare (universitati, institute de cercetare) si intreprinderi.

Procedura de aplicare:

Depunerea aplicatiilor se va face in doi pasi:

Documentul pre-propunerii  (10 pagini maximum, in limba engleza, format pdf ) va fi  depus de coordonatorul consortiului.  Aditional, o propunere de parteneriat pentru Flagship va fi de asemenea pregatita si depusa. Aceste doua documente vor utiliza formatul de aplicatie prevazut in web-site-ul apelului. Ele vor fi depuse in format electronic nu mai tarziu de termenul mentionat pe prima pagina a  anuntului  apelului,  prin sistemul  electronic de depunere  (http://submission.flagera.eu/).

  •   Depunerea propunerii finale (pasul 2)

Daca vor fi selectati dupa prima etapa, candidatii vor fi invitati sa prezinte o propunere completa. Se vor acorda cel putin 6 saptamani, pentru pregatirea propunerii complete. Termenul de depunere se va comunica in invitatia de a prezenta propunere completa. Procedura este similara cu prezentarea propunerii scurte, cu exceptia urmatoarelor puncte:

  • lungimea maxima a propuneri complete este de 30 de pagini (stabilita prin formularul aplicatiei) ;
  • propunerea completa este de asteptat sa fie în concordanta cu pre-propunerea. Orice modificare a planurilor descrise în pre-propunere ar trebui sa fie explicate si justificate. În cazul în care modificarile respective implica o modificare a compozitiei consortiului, aplicantii sunt sfatuiti sa contacteze responsabili nationali din tarile în cauza, precum si Secretariatul Comun al apelului  nainte de depunerea pentru a verifica eligibilitatea. Propunerea de parteneriat Flagship poate fi actualizata în aceasta etapa.

Termenul limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte va fi 14 martie 2017, ora 17, CET.

 

Durata:

Proiectele pot fi finantate pe o perioada de 36 de luni, functie de reglementarile individuale ale organizatiilor de finantare.


 Link-uri utile:

Pentru mai multe informatii legate de tematici, criterii de eligibilitate si depunerea propunerilor in cadrul apelului transnational comun (JTC) puteti sa consultati:

Criteriile de eligibilitate nationale sunt disponibile aici.

Aplicantii sunt rugati sa consulte pachetul de informatii pentru proiecte tip ERA-NET Cofund

aici


Mai multe informatii despre  FLAG-ERA gasiti pe site-ul proiectului:
www.flagera.eu

 


Persoana de contact:

Domnica COTET
e-mail:
domnica.cotet@uefiscdi.ro
tel: +4 021 30 23 880

 



[i] Numai comunitatea vorbitoare de limba franceza. Participarea  FWO (Flanders) va fi luata in considerare dupa confirmarea acesteia, in perioada 20-24 Februarie 2017.

 

 

 

 

 

 


(articol actualizat in: 20/2/2017)
Trimite pe email