Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Conferinta Nationala a Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior CNCSIS 7


Conferinta CNCSIS 7 din anul 2005 a fost dedicata “Ariei Europene a Cercetarii”. Conferinta s-a desfasurat in Bucuresti la Academia de Stiinte Economice.


Lucrarile conferintei au avut loc in zilele de 12-14 mai 2005.

La conferinta au  participat reprezentanti ai universitatilor, ai institutelor de cercetare din structura Ministerului Educatiei si Cercetarii si Academiei Romane, precum si reprezentanti ai Consiliilor de Cercetare din Europa, SUA, Japonia si China.

Conferinta si-a propus sa analizeze rezultatele activitatii de cercetare stiintifica din universitati in ultimii 10 ani de cand CNCSIS a fost infiintat. Au fost anuntate rezultatele evaluarii centrelor de cercetare si nominalizate centrele de excelenta in cercetarea stiintifica pentru anul 2005. Totodata, au fost anuntate rezultatele procesului de evaluare la zi a revistelor stiintifice romanesti. Un punct important al conferintei a fost decernarea premiilor CNCSIS pentru anul 2005.

In cadrul conferintei a fost lansata Cartea Alba a Cercetarii Stiintifice care reuneste rezultatele semnificative ale cercetarii stiintifice universitare din Romania. Cu acest prilej a fost organizata si o expozitie cu realizari deosebite in cercetarea stiintifica.

 

(articol actualizat in: 29/10/2009)
Trimite pe email