Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Prezentare Cadru de colaborare in cercetare stiintifica Romania-Franta - call 4


In baza acordului incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale – MEN (Romania) si Agence Nationale de la Recherche - ANR (Franta), Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) impreuna cu ANR, lanseaza cea de-a patra competitie dedicata proiectelor comune de cercetare.

Competitia este deschisa tuturor domeniilor stiintifice. 


Prezenta competitie se desfasoara in doua etape, cu depunere de pre-propuneri de proiecte si propuneri de proiecte detaliate.

Etapa I: Pre-propuneri de proiecte

In aceasta etapa, propunerile de proiecte se scriu conform fisei ANR si se depun doar la ANR de catre coordonatorul echipei de cercetare din Franta (se vor redacta obligatoriu in limba engleza). Pre-propunerile declarate eligibile se evalueaza numai de catre ANR (Franta). Pre-propunerile de proiecte trebuie sa contina obligatoriu descrierea si rolul echipei din Romania.

Conditiile de eligibilitate pentru Principal Investigator (PI) si institutia gazda din Romania sunt cuprinse in urmatorul document (.pdf)

Finantarea proiectelor comune de cercetare stiintifica propuse de echipe de cercetare din Romania si Franta se face prin respectarea regulilor de finantare ale celor doua tari. UEFISCDI va asigura finantarea echipelor de cercetare din Romania in limita de maxim 250.000 euro echivalent lei / proiect.

Cheltuieli eligibile pentru aplicantii din Romania (.pdf)

Data limita pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte la ANR: 23 octombrie 2013 (termenul de depunere s-a prelungit pana pe 25 octombrie 2013, ora 13:00 - ora Frantei)


Propunerile de proiecte selectate de catre ANR trec in etapa a II-a.


Etapa a II-a : Propuneri de proiecte in detaliu

In aceasta etapa, propunerile de proiecte in detaliu (de tip Joint Research Projects) se transmit atat la ANR cat si la UEFISCDI. Depunerea de face simultan, la ANR de catre PI din Franta si la UEFISCDI de catre PI din Romania. Ambii coordonatori ai celor doua echipe de cercetare au responsabilitatea derularii proiectului acceptat la finantare, conducerea activitatii de cercetare si raportarea catre agentiile finantatoare. Partenerii din cele doua tari trebuie sa demonstreze echilibru intre contributia si aportul lor stiintific in proiect. Propunerile vor fi redactate obligatoriu in limba engleza. Nedepunerea propunerii de proiect la ambele agentii finantatoare, pana la termenul limita, atrage dupa sine neeligibilitatea propunerii depuse.

Propunerea de proiect va fi evaluata atat la nivel ANR cat si la nivel UEFISCDI, urmand a fi finantata daca primeste acceptul ambelor agentii de finantare.

Pachetul de informatii pentru etapa a II-a – UEFISCDI va fi disponibil la lansarea acestei etape – februarie 2014.

Data limita estimata pentru depunerea aplicatiilor (propuneri de proiecte in detaliu) – aprilie 2014.

Publicarea rezultatelor (estimativ): septembrie 2014.

Documente utile:

  • Plan d’action 2014 (.pdf)
  • Guides des déposants (.pdf)
  • Annexe pour les projets Franco-Roumains (.pdf)


Competitii anterioare:

Persoana de contact:

Monica Cruceru
Email: monica.cruceru@uefiscdi.ro
Tel: 0040 21 3080561
Fax: 0040 21 3115992


(articol actualizat in: 9/10/2014)
Trimite pe email