Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email
Evenimente Internationale

Workshop: Aplicatiile nanotehnologiei in domeniile de specializare inteligenta


In perioada 7-8 septembrie 2016 a avut loc workshop-ul „NMP REG – 2nd Interregional Learning Event”, organizat in cadrul proiectului  NMP-REG - Delivering Nanotechnologies, advanced Materials and Production to REGional manufacturing  (NMP-REG), finantat prin programul de cooperare interregionala Interreg Europe.


Evenimentul a fost dedicat  invatarii interregionale si pregatirii punerii in aplicare a lectiilor invatate din cooperare, prin elaborarea unui plan de actiune, concentrandu-se asupra cerintelor pentru transferul de inovare de la sectorul de Nanomateriale, Materiale avansate si Producerea lor (NMP) catre sectorul comercial regional.  Planul de actiune este un document care va oferi detalii despre modul in care lectiile invatate din cooperare vor fi implementate in vederea imbunatatirii instrumentului de politica abordat in fiecare regiune implicata in proiect.


Workshop-ul s-a desfasurat la Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica din Bucuresti. In prima zi, evenimentul a reunit actori interesati de inovare in domeniul nanotehnologiei, materialelor avansate si sistemelor de productie din Italia, Belgia, Portugalia, Germania si Romania, peste 40 de stakeholderi din comunitatea locala de R&D luand parte la dezbateri. In cadrul intalnirii, participantii au efectuat doua vizite de studiu, una la Centrul pentru Stiinta Suprafetei si Nanotehnologie (CSSNT-UPB) si una la compania SANIMED INTERNATIONAL IMPEX, pentru a explora parte din infrastructura locala de R&D specifica domeniului nanotehnologiei si materialelor avansate. Cea de-a doua zi a fost dedicata invatarii interregionale si schimbului de bune practici la nivelul consortiului, partenerii analizand informatiile culese in ziua precedenta si stabilind activitatile viitoare.

 

Agenda

 

Evenimentul in imagini:

 

 

 

Persoana de contact:
E-mail:elena.simion@uefiscdi.ro

(articol actualizat in: 13/9/2016)
Trimite pe email