Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Evenimente nationale de informare si brokeraj


Pentru informarea firmelor si organizatiilor de cercetare in vederea participarii la dezvoltarea de noi proiecte in cadrul Initiativei Eureka au loc evenimente de informare si / sau brokeraj in cadrul carora participa experti din cadrul Biroului National Eureka sau participanti la proiecte dezvoltate in cadrul Initiativei.


 


Conferinta si evenimentul de brokeraj de proiecte "Food for future - future of food"

Data si locul :  2-3 Aprilie 2012 la Budapesta

Descriere eveniment: Scopul Conferintei este crearea de noi proiecte Eureka concentrate pe colaborarea interdisciplinara intre sectorul alimentar si orice alt sector high-tech: TIC, fabricatie, energie, apa.

Va avea loc o sesiune de identificare de parteneriate pe 3 Aprilie intre orele 9.30 - 12.00 AM in cadrul careia companiile care au depus deja o idee de proiect vor avea sansa sa discute acest concept cu companii potential partenere din alte tari.

Formularul de expunere a ideii de proiect ’Project Idea Form’ pentru companii din sectorul alimentar, conex sau din alte sectoare high-tech interesate este disponibil aici: formular expunere idee proiect  

Companiile pot indica pe langa ideea de proiect si preferintele lor in ceea ce priveste selectia potentialilor companii partenere.

Formularul trebuie trimis Drei Nora Jeney (nora.jeney@ngm.gov.hu nu mai tarziu de 28 Martie pentru a se putea organiza un program exact al sesiunii de brokeraj si a va putea informa corespunzator.

Sunt asteptate propuneri si din parte companiilor care nu pot participa la eveniment dar doresc sa dezvolte un proiect in cadrul acestei initiative.

Pentru alte informatii va rugam sa consultati programul detaliat si ghidul manifestarii disponibil la adresa:

http://eureka.kormany.hu/food-for-future-future-of-food-budapest


Eveniment de informare si brokeraj cu tema: 

„Împreună pentru  inovarea de produse/servicii prin atragerea de fonduri europene”.

Data si locul : 24 februarie 2012, în Sala Senatului Universităţii „Politehnica” din Bucuresti

Organizatori: Centrul de Cercetare UPB-CETTI si Clusterul ELINCLUS

Descriere eveniment: Agenda întâlnirii

Din dorinţa de a promova o bună colaborare între firmele inovative şi mediul de cercetare a fost organizat un eveniment de informare si brokeraj cu tema:  „Împreună pentru  inovarea de produse/servicii prin atragerea de fonduri europene”.

La intalnire au fost prezenti experţi în gestionarea programelor de cercetare orientate spre inovare EUREKA /EUROSTARS.
Participantii au fost informati asupra perspectivei de finantare prin intermediul Modulului de Cooperare Internationala in cadrul Initiativei EUREKA activ in cadrul Programului INOVARE – PNCDI II.

Participantii si-au manifestat opinia ca evenimentul a reprezentat un foarte bun prilej de a putea initia proiecte consistente impreuna cu partenerii internationali.
 


Brokerage event AGROFOOD & GREEN ENERGY

Data si locul: 19-20 ianuarie 2012 Hotel Clermont, Covasna

Organizatori: Institutul de Bioresurse Alimentare, Clusterul ASIMCOV

Cadru general: Agenda intalnirii

In zilele de 19 si 20 ianuarie 2012 s-a desfasurat la Hotelul Clermont, din orasul Covasna, o intanire de tip Brokerage event pe domeniul AGROFOOD si GREEN ENERGY, pentru identificarea si lansarea de proiecte noi in cadrul initiativelor Eureka si Eurostars.

Intalnirea a avut doua parti :
A. o sesiune plenara in care au fost prezentate:
- obiectivele reuniunii si modul in care se desfasoara un brokerage event (targ de idei);
- clusterele AGROFOOD si GREEN ENERGY, organizate in regiunea CENTRU;
- initiativele Eureka si Eurostars;
- doua studii de caz, doua proiecte Eurostars finalizate;

B. o sesiune tematica (pe durata a doua jumatati de zi), impartita pe grupuri de lucru pentru discutarea ideilor de proiect ale participantilor.

In urma discutiilor din grupurile de lucru au fost identificate mai multe propuneri de proiecte. Majoritatea participantilor au preferat sa depuna proiecte Eurostars, deoarece sumele alocate la nivel national sunt mai mari decat in cazul proiectelor Eureka.
 

(articol actualizat in: 10/5/2012)
Trimite pe email