Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

EUREKA

Proiecte de cooperare internationala in reteaua EUREKA si Programul EUROSTARS


SCOP: 

Proiecte CDI pan-europene dezvoltate in cadrul Initiativei EUREKA si Programului EUROSTARS.

EUREKA este o retea reputata de cooperare pan-europeana, locul unde companiile care isi bazeaza afacerile pe produse, tehnologii, servicii  lansate prin CDI pot sa dezvolte proiecte comune cu parteneri companii sau organizatii de cercetare rezidente in tarile membre ale Initiativei.

EUROSTARS este un Program European de finantare a IMM-urilor dezvoltat de Initiativa Eureka si Comisia Europeana in baza articolului 169 al tratatului european. Proiectele se depun la Secretariatul EUREKA si  sunt evaluate in vederea selectarii pentru finantare de experti internationali acreditati ai Programului.

CLUSTERELE  Eureka sunt initiative strategice care aduna actori importanti reprezentati de companii care investesc puternic in CDI si au drept scop dezvoltarea de proiecte comune de cercetare. Proiectele se depun in cadrul apelurilor la Secretariatele  clusterelor si sunt evaluate in vederea obtinerii finantarii de experti internationali acreditati acestora.

 Proiectul  este propus de un agent economic, individual sau in colaborare cu alti agenti economici si / sau entitati de cercetare, din domeniul de activitate al acestuia / acestora in cadrul colaborativ al unui proiecte EUREKA sau EUROSTARS dezvoltat in retea.


Despre proiectele EUREKA 

Anunturi evenimente Eureka

Proiecte nominalizate ca "poveste de succes"

 


Proiecte 2013


Proiecte 2012


Proiecte  2011


Proiecte  2008-2010

  


 

(articol actualizat in: 10/2/2014)
Trimite pe email