Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Call 5 - Cadrul de colaborare in cercetare stiintifica Romania-Franta


Anunturi utile directorului de proiect

Rezultate competitie 2015 (Call 5)  NEW

Lista propuneri de proiecte primite (in Romania)

NOU: S-a deschis etapa a II-a de depunere a aplicatiilor in detaliu pentru PI din Romania. Sunt eligibile pentru depunerea aplicatiilor doar acele persoane pentru care partenerii din Franta au depus aplicatia in detaliu la ANR (27 aprilie 2015) si au fost declarate eligibile.


In baza Memorandum-ului de Intelegere privind continuarea colaborarii stiintifice intre Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica si Inovare – ANCSI (Romania) si Agence Nationale de la Recherche -
ANR (Franta), Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) impreuna cu ANR, deruleaza cea de-a cincea competitie dedicata proiectelor comune de cercetare.

Competitia este deschisa ariilor tematice:

  • ELI - Extreme Light Infrastructure   défis de tous les savoirs ou sur certains aspects - Défi 3                                                                                                                                                                 (Plan d’action 2015 .pdf)
  • DANUBIUS Research Infrastructure - Research Infrastructure on River – Delta – Sea Systems - Défi 1                                                                                                                                                 (Plan d’action 2015 .pdf)

Prezenta competitie se desfasoara astfel:

Etapa I: Coordonatorul echipei de cercetare din Franta trebuie sa inregistreze, pe site-ul ANR,  intentia de a depune un proiect comun de cercetare cu un partener din Romania, pana la data de 18 noiembrie 2014. Doar aplicantii care si-au exprimat aceasta intentie sunt invitati sa transmita propunerile de proiecte in detaliu (de tip Joint Research Projects - JRPs).

Etapa a II-a: Propunerile de proiecte in detaliu (JRPs) se transmit atat la ANR cat si la UEFISCDI. Depunerea de face simultan, la ANR de catre PI din Franta si la UEFISCDI de catre PI din Romania. Ambii coordonatori ai celor doua echipe de cercetare au responsabilitatea derularii proiectului accepat la finantare, conducerea activitatii de cercetare si raportarea catre agentiile finantatoare. Partenerii din cele doua tari trebuie sa demonstreze echilibru intre contributia si aportul lor stiintific in proiect. Propunerile vor fi redactate obligatoriu in limba engleza. Nedepunerea propunerii de proiect la ambele agentii finantatoare, pana la termenul limita, atrage dupa sine neeligibilitatea propunerii depuse.

Propunerile de proiecte in detaliu vor fi evaluate atat la nivel ANR cat si la nivel UEFISCDI, urmand a fi finantate daca primesc acceptul ambelor agentii de finantare.

 

Informatii utile PI din Romania

Pachet de informatii (.pdf)

Depunerea propunerilor de proiecte de catre PIs din Romania se face pe platforma online www.uefiscdi-direct.gov.ro (acum disponibila)

 

Propunerea de proiect

  •   Sectiunea 1: Identification Data (Anexa 1.1)

(informatiile se completeaza doar pe platforma de depunere on-line, www.uefiscdi-direct.gov.ro)

  • Sectiunea 2: Funding application for JRPs (Anexa 1.2)
  • cererile de finantare se completeaza in format doc, se scaneaza in format .pdf si se incarca pe platforma in sectiunea dedicata;
  • in sectiunea "Other documents" se incarca declaratia pe propria raspundere a institutiei gazda (semnata de reprezentantul legal, stampilata si scanata in format .pdf) prin care se certifica  acceptarea implementarii proiectului in institutie, asigurarea sprijinului administrativ, etc, in cazul finantarii proiectului;
  • in cazul in care proiectul vizeaza aspecte de etica, se va incarca in platforma (sectiunea "Other documents") si un document prin care se prezinta, pe scurt, cum sunt abordate problemele de etica, in concordanta cu regulile si normele aplicabile. 


Fisa de evaluare
(
Anexa 2)

Raport panel (Anexa 3)

Domenii stiintifice (Anexa 4)

 

NOTA:

Durata proiectelor trebuie sa fie aceeasi pentru ambii parteneri si nu va depasi 36 de luni.

Conditiile de eligibilitate pentru Principal Investigator (PI) si institutia gazda din Romania sunt cuprinse in urmatorul document (.pdf)

Bugetul estimativ al partenerului din Romania nu poate depasi 250.000 euro pe toata perioada de implementare a proiectului.

 

Calendar:

Data limita pentru depunerea intentiilor de proiecte la ANR: 18 noiembrie 2014

Perioada de depunere a aplicatiilor la UEFISCDI (propuneri de proiecte in detaliu) – 20 iulie – 21 august 2015 (data limita depunere 21 august, ora 17.00)

Publicarea rezultatelor (estimativ): 15 septembrie 2015


Documente utile:

Plan d’action 2015 (.pdf)

Guides des déposants (.pdf)

Annexe pour les projets Franco-Roumains (.pdf)


Competitii anterioare:


Persoana de contact:

Monica Cruceru
Email:
monica.cruceru@uefiscdi.ro
Tel: 0040 21 3080561
Fax: 0040 21 3115992


(articol actualizat in: 2/8/2016)
Trimite pe email