Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email
Evenimente Internationale

InfoDay Ambient Assisted Living (AAL) Joint Programme


Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, (UEFISCDI), in calitate de membru al Asociatiei AAL (Ambient Assisting Living), a organizat vineri, 6 Aprilie 2012, in Sala de consiliu a Facultatii de Medicina, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, un eveniment de tip InfoDay.


Evenimentul a avut drept scop prezentarea apelului transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international, derulat in cadrul Programului AAL, cu tema „ICT-based Solutions for (Self-) Management of Daily Life Activities of Older Adults at Home”.


Programul AAL este un program de cercetare comun privind asistenta pentru autonomie la viata, program ce se deruleaza in cadrul Programului Cadru 7 al Comisiei Europene- Programul Cooperare.  In Romania finantarea proiectelor castigatoare in cadrul compettitiei AAL se face prin  Planului National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare II – Programul 4 Parteneriate in domenii prioritare.


Obiectivul apelului din 2012 este de a stimula dezvolatrea solutiilor, utilizand tehnologii informatice si ale comunicatiilor, pentru sustinerea si gestionarea activitatilor domestice de zi cu zi a persoanelor varstnice.


Informatii generale despre program, prezentarea pachetul de informatii pentru competitia in curs, instructiuni de redactare a propunerii de proiect, schimb de bune practici, sesiuni de discutii au fost principalele puncte din agenda evenimentului. 

  • Agenda evenimentului: aici
  • Pagina web program: aici
  • Imagini din cadrul evenimentului: aici
  • Prezentari:

   - Dr Martin JAEKEL: Central Management Unit of the AAL Programme

- Ioana FAGARASAN: UEFISCDI

- Andrei VASILESCU, Gheorghe MARIN: SC PROSYS PC SRL

- Ileana CIOBANU: University Hospital Elias

- Claudiu AMZA: Blue Point Solutions SRL

- Luiza SPIRU: Ana Aslan International Foundation

- Laurentiu SIMION: SC TEAMNET INTERNATIONAL SRL

- Dominic Mircea KRISTALY: SC Vision Systems SRL

 


Persoane de contact

Ioana FAGARASAN
E-mail: ioana.fagarasan@uefiscdi.ro
Telefon: +40 21 3023881

Simona STOIAN
E-mail:simona.stoian@uefiscdi.ro
Telefon: +40 21 3023893
 


(articol actualizat in: 17/4/2012)
Trimite pe email